logo


Με 11 προτάσεις για την κατασκευή έργων στο Κρυονέρι, στο πλαίσιο του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου για το 2025, προσήλθε στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της περιοχής η Πρόεδρος Μ. Ανδριανοπούλου, κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης 7 Οκτωβρίου. Στη διάρκεια της συζήτησης αφαιρέθηκε μία που αφορούσε στην κατασκευή κεντρικής νησίδας στη Λ. Κρυονερίου, και προστέθηκαν ακόμη δυο, κι έτσι οι προτάσεις από το Κρυονέρι ανέρχονται σε συνολικά 13, ιεραρχημένες και για όλους τους τομείς- ηλεκτροφωτισμός, αποχέτευση, αντιπλημμυρικά, διανοίξεις οδών, έργα στο Κοιμητήριο, αναπλάσεις πλατειών, αντιπυρική προστασία.

Στα παραπάνω, μετά από πρόταση και του Α. Σακοράφα, κατοίκου της περιοχής, προστέθηκε η υπογειοποίηση του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης, για την οποία πάντως ο επικεφαλής της μείζονος και τέως Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης υπενθύμισε πως είναι έργο χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης που ήδη εκτελείται σε άλλες Κοινότητες, όπως η Δροσιά και η Άνοιξη. Όσο για το έργο της υπογειοποίησης του δικτύου υψηλής και υπερυψηλής τάσης, με πρωτοβουλία του έχει προταθεί να ενταχθεί στις προβλέψεις της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Τατόι. Ο ίδιος, επιπλέον, κάλεσε το Τοπικό Συμβούλιο να πιέσει στην κατεύθυνση υλοποίησης έργων, στο πλαίσιο εργολαβιών για όλο το Δήμο που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως οι ασφαλτοστρώσεις, ενώ επεσήμανε πως για την επέκταση του δικτύου αποχέτευσης, κρίσιμο μέγεθος είναι η κατασκευή του κεντρικού αγωγού από την ΕΥΔΑΠ, που όμως καθυστερεί.

Τέλος, τόσο ο κ. Καλαφατέλης, όσο και ο επίσης παρών πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Δ. Χριστόπουλος, ανέφεραν συγκεκριμένα προβλήματα στην ύδρευση και στον ηλεκτροφωτισμό σημείων της περιοχής. Και οι δυο τους, τέλος, επέμειναν ιδιαιτέρως στην υποχρέωση όλων των κατοίκων να συνδεθούν με το δίκτυο αποχέτευσης, μια που παρατηρούνται φαινόμενα λυμάτων στους δρόμους της πόλης, που άπτονται της δημόσιας υγείας. Για το θέμα, πάντως, αναμένεται να πραγματοποιηθεί ξεχωριστή συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου στο προσεχές διάστημα.

Η δεύτερη πρόταση που προστέθηκε στη λίστα ήρθε από τον Θ. Ουζούνη, κάτοικο του Κρυονερίου, επί της οδού Αρκαδίας. Στο συγκεκριμένο δρόμο, δίπλα στο ρέμα του Κηφισού, και στο όριο του εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου, εδώ και 20 χρόνια ζουν 10 οικογένειες- χωρίς ηλεκτροφωτισμό σε μεγάλο τμήμα της οδού, με αδιάνοιχτο τον παραρεμάτιο δρόμο, με πλήθος αυθαιρεσιών από έτερους παρόδιους, με προβληματική την κατασκευή της Αρκαδίας στο μέλλον λόγω υψομετρικών διαφορών. Η κατάσταση παραμένει η ίδια τα τελευταία 10 χρόνια, παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες των παρόδιων και τη συγκέντρωση υπογραφών, που είχαν μάλιστα φτάσει και στο Δημοτικό Συμβούλιο το 2018. Η ομόφωνη τότε απόφαση έμεινε στα χαρτιά, ενώ σήμερα η κατάσταση έχει επιδεινωθεί μια που ούτε καθαρισμός για την αντιπυρική περίοδο έγινε φέτος, ενίσχυση του οδοφωτισμού δεν έχει γίνει παρά τα σχετικά αιτήματα νωρίτερα το καλοκαίρι, ενώ πρόσφατα άγνωστοι έσπασαν και την ταμπέλα του δρόμου, με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να αναζητώντας την οδό Αρκαδίας, να βρίσκονται αίφνης στην… Κοινότητα Διονύσου! Για τον εν λόγω δρόμο, πάντως, υπάρχει μελέτη, που είχε μάλιστα δημοπρατηθεί, όπως ενημέρωσε το Τοπικό Συμβούλιο ο τέως Δήμαρχος, σκοντάφτει όμως στην τακτοποίηση των υψομετρικών διαφορών, με το δεδομένο πως έχουν ήδη κατασκευαστεί μια σειρά κατοικιών.

Στη διάρκεια της συζήτησης, εξάλλου θίχτηκαν και μια σειρά παράπλευρων ζητημάτων, όπως τα έργα για την κατασκευή του σταθμού του ΟΣΕ, η ολοκλήρωση της τμήματος της αποχέτευσης που ξεκίνησε το 2014, η φύτευση στις πλατείες και στους Κοινόχρηστους Χώρους, θέματα για τα οποία συμφωνήθηκε να υπάρξουν συχνότερες ενημερωτικές συναντήσεις.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως πρόσκληση είχε απευθυνθεί και στους τοπικούς Συλλόγους για να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις, όμως δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Μετά και από την προτεραιοποίηση, οι προτάσεις της Κοινότητας Κρυονερίου διαμορφώθηικαν ως εξής:

1.Ηλεκτροφωτισμός σε όλη την περιοχή της Κ.Κρυονερίου

2.Δημοτικό Κοιμητήριο:περίφραξη, φύλαξη, ηλεκτροφωτισμός, επισκευή σωλήνα ύδρευσης και συντήρηση του Ναού των Ταξιαρχών.

3.Αντιπυρική ζώνη παράλληλα της οδού Ανοίξεως και της οδού Φτέρης.

4.Είσοδοι-Έξοδοι διαφυγής των κατοίκων σε περίπτωση υψηλού κινδύνου-Σχέδιο Πυροπροστασίας (δημιουργία νέας οδού διαφυγής σε σχέση με την κατασκευή του σταθμού του τρένου).

5.Αναβάθμιση της πλατείας Μικράς Ασίας.

6.Αντιπλημμυρικά έργα επί της οδού Δημ. Κοτζαγιάννη & Πρωτομαγιάς.

7.Επέκταση δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων σε όλη την περιοχή της Κ. Κρυονερίου, έλεγχος και ολοκλήρωση συνδέσεων.

8.Φωτισμός στο γήπεδο 5Χ5 (αλλαγή καλωδιώσεων).

9.Κατασκευή-αναμόρφωση πλατείας Αγ. Δημητρίου (Διαχειριστική μελέτη).

10.Υπογειοποίηση μέσης και χαμηλής τάσης.

11.Κατασκευή οδού Αρκαδίας & επέκταση ηλεκτροφωτισμού.

12.Ανάπλαση και δημιουργία πάρκου επί της οδού Σεβδικίου.

13.Επέκταση σχεδίου πόλεως.

Στη συνεδρίαση παρόντες ήταν, εκτός από τους παραπάνω, οι τοπικοί σύμβουλοι Μ. Ρίζου από την πλειοψηφία, και Π. Βαγγελής και Μ. Γάσια (στη θέση του έκπτωτου Η. Χιώτη) από τη μείζονα μειοψηφία, ενώ απουσίαζε η Δ. Μώρου από την παράταξη της Διοίκησης. Παρέστη επιπλέον και ο τέως δημοτικός σύμβουλος Β. Φώτος, που πρόσφατα εξέπεσε του αξιώματός του.