logo


Ματαιώθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας η σημερινή (14/10) συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διονύσου. Στην αίθουσα του Δημαρχείου, 40 λεπτά μετά από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της συνεδρίασης, από την πλευρά της Διοίκησης είχαν προσέλθει μόνον η Δήμαρχος Κ. Μαϊχόσογλου και οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών η Λ. Νούση και Τεχνικών Υπηρεσιών Α. Κουκάς. Έλειπαν δηλαδή οι άλλοι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας (Α. Πέππα, Π. Τσούκας, Λ. Κανακάρη και Στ. Ουσταμπασίδης), οι οποίοι κατά περίπτωση είτε είχαν ενημερώσει για την απουσία τους είτε δεν μπορούσαν να συνδεθούν διαδικτυακά είτε δεν είχαν ενημερώσει καθόλου. Στον ίδιο χώρο παρευρίσκονταν και η Δ. Ιατρού από τον Νέο Διόνυσο, μέλος της Επιτροπής με δικαίωμα λόγου μόνο, αλλά όχι και ψήφου, καθώς και ο επικεφαλής της μείζονος και τέως Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης (σ.σ. Απουσίαζαν, επίσης χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, οι Γ. Φωτάκης και Στ. Κριεμάδης). Η πρόσφατη έκπτωση δημοτικών συμβούλων της Δημοτικής Αρχής έχει φέρει τα πάνω κάτω, ειδικά στη Δημοτική Επιτροπή, όπου δεν έχουν εκλεγεί νέα αναπληρωματικά μέλη για να καλύψουν τα κενά, έτσι η Δήμαρχος απευθύνθηκε αναγκαστικά και την τελευταία στιγμή στον Κ. Κουριδάκη, επικεφαλής του Εύπολι και αναπληρωματικό μέλος για τις μειοψηφίες, που προσήλθε μεν, όμως ο κ. Καλαφατέλης αρνήθηκε να παραμείνει και να δώσει την απαιτούμενη απαρτία (σ.σ. Η Επιτροπή είναι εννεαμελής, οπότε απαραίτητη είναι η παρουσία πέντε τουλάχιστον μελών της), μια που η ίδια η Δημοτική Αρχή δεν είχε φροντίσει να την εξασφαλίσει, και αποχώρησε. Η συνεδρίαση θα προγραμματισθεί σε νέα ημερομηνία με σχετική πρόσκληση, ενώ αναμένεται σχετικό Δελτίο Τύπου από την παράταξη της μείζονος.

Αξίζει πάντως να σημειωθούν και τα παρακάτω:

Η απουσία των τεσσάρων από τα 6 μέλη της Δημοτικής Επιτροπής που πρόσκεινται στη Διοίκηση, εκτιμάται ότι συνδέεται με τα θέματα της σημερινής Ημερήσιας Διάταξης: Όπως έχει ήδη καταγράψει η Οδός Διονύσου, για τρία από αυτά- για τις αναθέσεις για τις σχολικές ανάγκες, καθώς και για την αντιμετώπιση των ζημιών από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού-  προτεινόταν να χρησιμοποιηθεί η διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση. Την ίδια αυτή διαδικασία, που είχαν καταγγείλει επανειλημμένα στο παρελθόν ως απ’ ευθείας ανάθεση από τα έδρανα της μειοψηφίας, καλούνται σήμερα να την ακολουθήσουν σε πλείστες περιπτώσεις εδώ και 10 μήνες, με τις διαμαρτυρίες τους κάθε φορά να κλιμακώνονται οξύτερες, θέτοντας “κόκκινες γραμμές”.

Από την άλλη πλευρά, η απελθούσα Διοίκηση, σήμερα μείζων μειοψηφία, υπεραμύνεται της πρακτικής της και επιμένει πως επί των ημερών της ακολούθησε μεν αυτή τη διαδικασία, προσφεύγοντας όμως σε πραγματική και ουσιαστική διαπραγμάτευση για τις έκτακτες ανάγκες και επιτυγχάνοντας τιμές χαμηλότερες αυτών που προβλέπονται από το σχετικό διαγωνισμό.

Επιπλέον, όπως υπογράμμισε στην Οδό Διονύσου ο τέως Δήμαρχος, είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να διατεθεί σε υλοτομίες η επιχορήγηση που πήρε ο Δήμος από το ΥΠΕΣ, εργασίες που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα ΑΝΤΙΝΕΡΟ, αντί τα χρήματα αυτά- 650.000 ευρώ- να διατεθούν για την ενίσχυση ή τη βελτίωση των υποδομών της πόλης.

Η Δήμαρχος, πάντως, αρνήθηκε να σχολιάσει την ερώτηση της Οδού Διονύσου, αν η Διοίκηση θεωρεί πως η σημερινή απουσία των δικών της στελεχών συνδέεται με τα παραπάνω θέματα, με κάποιους από τους παρευρισκόμενους να μιλούν και για ασέβεια προς τους θεσμούς.