logo


Οι διαμαρτυρίες μερίδας συμπολιτών για την επιλογή του χώρου του παλιού σταθμού του τρένου για τη διοργάνωση bazaar, οδήγησαν τον Εξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο της Κοινότητας Διονύσου στην αλλαγή του. Το bazaar θα διοργανωθεί τελικά στον ανοιχτό χώρο πίσω από το καφέ ΝΩΕ, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου:

Ο βασικός σκοπός του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου της δ.κ Διονύσου είναι να προάγει τον πολιτισμό και να συμβάλλει στη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών. Στα πλαίσια αυτά  ο Σύλλογος πρωτοστατεί σε δράσεις εθελοντισμού όντας ο ίδιος ένας πλήρως εθελοντικός και μη κερδοσκοπικός Σύλλογος. Μία από τις δράσεις που αποφάσισε ο Σύλλογος είναι να διοργανώσει ένα υπαίθριο bazaar ανοιχτό σε όλους τους δημότες. Σκοπός της δράσης αυτής είναι να συν-βρεθούν  οι συμπολίτες μας σε μία ανοιχτή εκδήλωση.

Ο χώρος που προτάθηκε για την εκδήλωση αυτή ήταν ο χώρος του παλαιού σταθμού τρένου εφόσον προηγουμένως συμβουλευτήκαμε αρχαιολόγους περί της ιστορικότητας του χώρου με την έγκριση της τοπικής κοινότητας.

Υπήρξαν όμως απόψεις από μερίδα των συμπολιτών μας που αντέδρασαν για την επιλογή του χώρου, ότι δηλαδή καταπατείται ιερός αρχαιολογικός χώρος και ότι ο χώρος πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Στο πρώτο απαντούμε ότι πρόκειται για σύγχυση του αρχαίου Ικάριου (Βωμός Διονύσου) με τον σταθμό και φυσικά ο παλαιός σταθμός δεν είναι ιστορικός χώρος.

Όσον αφορά το επιχείρημα περί πολιτιστικών εκδηλώσεων ο Σύλλογος πιστεύει ότι κάθε εκδήλωση που προάγει τον εθελοντισμό και τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των συμπολιτών μας, αποτελεί πολιτιστική εκδήλωση.

Παρόλα τα παραπάνω ο Σύλλογος σεβόμενος τις ευαισθησίες  μερίδας των συμπολιτών μας αποφάσισε να μεταφέρει τον χώρο της εκδήλωσης στο χώρο  συμβολής της Λεωφόρου Διονύσου και Μητροπολίτου Γρηγορίου Κυδωνιών (πίσω από το ΝΩΕ).

Ελπίζουμε όλοι οι συμπολίτες να μας τιμήσουν με την παρουσία τους διότι η επιθυμία του Συλλόγου είναι να μας ενώνει.

Ακολουθεί η νέα ανακοίνωση.