logo


Με 13 θέματα θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διονύσου, την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου στις 9 το πρωί. Κεντρική θέση ανάμεσά τους κατέχει, βέβαια, η σύμβαση με την εταιρεία UNISYSTEMS για τη συντήρηση- τεχνική υποστήριξη-αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων του Δήμου, που πηγαινοέρχεται στην Επιτροπή τους τελευταίους δυο μήνες, από τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου.

Το θέμα είχε εισαχθεί και πάλι προς συζήτηση πριν από μια εβδομάδα, αυτή τη φορά παρουσία εκπροσώπου της εταιρείας, ο οποίος παρείχε ακόμη περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά και με το έργο που έχει επιτελέσει μέχρι στιγμής η UNISYSTEMS στο Δήμο (σ.σ. σταθερός συνεργάτης από την προκαλλικρατική εποχή πολλών από τις 7 σημερινές Κοινότητες) αλλά και με το παραδοτέο, με βάση τη νέα σύμβαση, εφόσον βέβαια εγκριθεί. Μετά από τα νέα στοιχεία που προστέθηκαν στη διάρκεια εκείνης της συζήτησης, το θέμα αποσύρθηκε ώστε να επιστρέψει με τέσσερις παραμέτρους, που ζήτησαν οι Γ. Καλαφατέλης και Γ. Φωτάκης από τη μείζονα μειοψηφία: Πίνακα με συγκριτικά στοιχεία παροχών και δαπανών προηγούμενων ετών, έρευνα αγοράς για τις πρόσθετες εφαρμογές που προβλέπει η νέα σύμβαση, συγκεκριμενοποίηση και εξειδίκευση των προβλεπόμενων ανθρωποωρών, και τιμολόγησή τους με επαρκή τεκμηρίωση. Αυτές οι παράμετροι, είπαν οι δυο αιρετοί, θα βοηθήσουν ώστε να αξιολογηθεί συνολικά η συνεργασία με τη UNISYSTEMS, και θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο για τις μελλοντικές κινήσεις του Δήμου. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως η μεθαυριανή συνεδρίαση γίνεται υπό τη σκιά πρόσφατης επιστολής υπηρεσιακού παράγοντα, που- μεταξύ άλλων- αφήνει αιχμές στα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής για την απροθυμία τους να εγκρίνουν αυτήν ακριβώς τη σύμβαση, για μια υπηρεσία ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία του Δήμου.

Στην Ημερήσια Διάταξη περιλαμβάνονται ακόμη:

*Τρεις εκδηλώσεις που έρχονται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού. Η πρώτη αφορά σε θεατρική παράσταση το Σάββατο 15 Μαρτίου στο Κρυονέρι, από τη θεατρική ομάδα “ΠΡΑΞΕΙΣ ΟΝΕΙΡΩΝ” που έρχεται από τα Κιούρκα. Η δεύτερη αφορά στη συμμετοχή της Παιδικής- Νεανικής Χορωδίας και της Μουσικής Σχολής του Δήμου στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό “ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ”, την άλλη Κυριακή στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών. Και η τρίτη, στις αποκριάτικες εκδηλώσεις, με τη συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου και πλήθους μαζικών φορέων της πόλης. Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου με την αναβίωση και φέτος του αρβανίτικου εθίμου της Βάλεζας στη Σταμάτα και θα ολοκληρωθούν την επομένη, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, με την καρναβαλική παρέλαση από τη Λ. Δροσιάς προς τη Λ. Σταμάτας. Για όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις οι πιστώσεις θα καλυφθούν από τις ετήσιες συμβάσεις του Δήμου και ανέρχονται στο ποσόν των 8.300 ευρώ περίπου ή λίγο παραπάνω, μια που- εκ παραδρομής μάλλον- δεν έχει περιληφθεί το ποσόν για τη μετάβαση με πούλμαν των μελών της Χορωδίας και της Μουσικής Σχολής στο Μουσείο.

*Το συνολικό ποσόν των 509.000 ευρώ θα εισρεύσει στο ταμείο του Δήμου από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ). Το ποσόν αυτό αντιστοιχεί στην πρώτη τακτική επιχορήγηση για το 2025, ύψους 453348 ευρώ, και προορίζεται κυρίως για τη μισθοδοσία του προσωπικού, σε 81.760 ευρώ για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων και σε 14.400 ευρώ για την υλοποίηση δράσεων διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

*Δεν λέει να τελεσφορήσει ο διαγωνισμός για την προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών για τα οχήματα του Δήμου (σ.σ. ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2023 και έκτοτε έχει κηρυχθεί άγονος 4 φορές!), και επειδή η επάρκεια φτάνει μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, η Δημοτική Επιτροπή καλείται να εγκρίνει τη μελέτη της υπηρεσίας για κατεπείγουσα προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών, ύψους 236.000 ευρώ περίπου, με τη διαδικασία της διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως μέσα στο 2024 έχουν πραγματοποιηθεί στον ίδιο προμηθευτή τρεις αντίστοιχες αναθέσεις- τον Ιανουάριο, τον Ιούνιο και τον Οκτώβριο. Σύμφωνα, εξάλλου, με την εισήγηση που υπογράφει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γρ. Ίσσαρης, ο νέος διαγωνισμός που βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν αναμένεται να έχει καρποφορήσει πριν την παρέλευση 5 μηνών.

*Τέλος, έρχεται προς έγκριση το πρακτικό από την πλειοδοτική δημοπρασία για το δημοτικό περίπτερο στην Κοινότητα Διονύσου, απέναντι από το 2ο Δημοτικό Σχολείο, που παραμένει κλειστό τα τελευταία χρόνια. Εντύπωση πάντως προκαλούν τα κενά και τα λάθη που εντοπίζονται στην καταγραφή της χρονικής αλληλουχίας, όπως περιγράφεται στην εισήγηση της Αντιδημάρχου οικονομικών Λ. Νούση: Στα τέλη Δεκεμβρίου του 2023, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, σε μια από τις τελευταίες αποφάσεις της πριν να καταργηθεί, αποφάσισε τους όρους της σχετικής διακήρυξης, με το δεδομένο πως ο προηγούμενος, μοναδικός, πλειοδότης είχε παραιτηθεί. Έτσι, δεν είναι δυνατόν η δημοπρασία να έχει ορισθεί για τον Ιανουάριο της ίδιας χρονιάς, δηλαδή 12 μήνες νωρίτερα, όπως γράφεται στην εισήγηση. Το λάθος διορθώνεται λίγο παρακάτω, οπότε και αναφέρεται πως η αρμόδια Επιτροπή Διενέργειας Δημοπρασιών, συνεδρίασε στις αρχές Ιανουαρίου του 2024 και διαπίστωσε τη συμμετοχή και πάλι μόνο ενός ενδιαφερόμενου. Αμέσως μετά η διενέργεια της δημοπρασίας ματαιώθηκε, χωρίς πάντως να αναφέρονται οι λόγοι, και έντεκα(!) μήνες αργότερα, στην εκπνοή του Νοεμβρίου 2024, με πρόσκληση της Δημάρχου Κ. Μαϊχόσογλου, συνέρχεται και πάλι η αρμόδια Επιτροπή, αποτελούμενη από την ίδια και τους δημοτικούς συμβούλους Ν. Βενέτη και Κ. Κουριδάκη, και διενεργεί τελικά την πλειοδοτική δημοπρασία. Ο μοναδικός φάκελος, που είχε υποβληθεί 11 μήνες νωρίτερα, αποσφραγίστηκε, τα δικαιολογητικά ελέγχθηκαν και η δημοπρασία κατακυρώθηκε στον μοναδικό πλειοδότη, με μηνιαίο μίσθωμα 250 ευρώ, επιβαρυνόμενο µε τέλος χαρτοσήµου (3% επί του µισθώµατος) και υπέρ ΟΓΑ (20% επί του χαρτοσήµου). Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως αν και το περίπτερο του Διονύσου φαίνεται, έστω και με καθυστερήσεις, να βρίσκει το δρόμο του, δεν συμβαίνει το ίδιο με το περίπτερο στην πλατεία της Σταμάτας, που έκλεισε για να ανακαινιστεί το 2017. Έκτοτε, και για 7 χρόνια, έχουν πραγματοποιηθεί αλλεπάλληλες δημοπρασίες, όλες άγονες, ενώ σταθερό παραμένει στο διάστημα αυτό το ερώτημα της δημοτικής συμβούλου Αγγ. Πέππα, για την τύχη του. Η πιο πρόσφατη ενημέρωση μιλούσε για καθυστερήσεις επειδή απαιτείται η ορθή χωροθέτησή του, θέμα που πάντως συζητείται από το 2022!

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ 1ο: Λήψη απόφασης περί εγκρίσεως απολογισμού εσόδων- εξόδων ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2024 (Τμ. Προμηθειών Αρ. Πρωτ. 4018/03-02-25)

ΘΕΜΑ 2ο: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΝΕΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ- ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ- ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (UNISYSTEMS) (Αυτ. Τμ. Προγ/σμού Οργάνωσης Πήροφορικής και Διαφάνειας Αρ. Πρωτ. 35112/29-11-24)

ΘΕΜΑ 3ο: Εξειδίκευση δαπάνης για τη διοργάνωση θεατρικής παράστασης (Τμ. Κοιν. Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Αρ. Πρωτ. Ορθή επανάληψη 4056/04-02-2025)

ΘΕΜΑ 4o: Εξειδίκευση δαπάνης για τη συμμετοχή της Παιδικής- Νεανικής Χορωδίας Δήμου Διονύσου και της Μικτής Χορωδίας Μουσικής Σχολής στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής “ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ” (Τμ. Κοιν. Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Αρ. Πρωτ. 4073/04-02-2025)

ΘΕΜΑ 5ο: Αποδοχές πάσης φύσεως χρηματοδοτήσεων, επιχορηγήσεων, συμπεριλαμβανομένων κατανομών ΚΑΠ, επιδοτήσεων, δωρεών προς τους ΟΤΑ, καθώς και αποφάσεων ένταξης πράξεών τους σε αναπτυξιακά προγράμματα (Τμ. Προμηθειών Υπηρεσιών Αρ. Πρωτ. 4499/07-02-25)

ΘΕΜΑ 6ο: Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής του έργου: “ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ- ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ Λ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΚΑΙ Λ. ΔΡΟΣΙΑΣ-ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ (Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών  3667/31-1-25)

ΘΕΜΑ 7ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ (ΑΡ. 32Α Ν. 4412/2016 % ΠΑΡ. 1 ΑΡ. 43 Ν. 4605/2019) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ & ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ (Δ/νση Περιβάλλοντος Αρ. Πρωτ. 4148/05-02-2025)

ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση αιτήσεων αναδοχής οφειλών ( Τμήμα Ταμειακής Υπηρεσίας 4244/06-02-25)

ΘΕΜΑ 9ο: Έγκριση πρακτικού δημοπρασίας για την εκμίσθωση Δημοτικού περιπτέρου στη Δε. Διονύσου του Δήμου Διονύσου (Τμ. Εσόδων και Περιουσίας Αρ. Πρωτ. 4269/06-02-2025)

ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση ενεργοποίησης δικαιώματος προαίρεσης συμβάσεων που αφορούν την Συμφωνία Πλαίσιο για την “Υπηρεσία Συντήρησης και Επισκευής Μεταφορικών Μέσων του Δήμου Διονύσου με την Προμήθεια των Ανταλλακτικών τους”, σύμφωνα με το άρθρο 132 παρ.1 περ. α’ του Ν. 4412/2016 ( Τμ. Προμηθειών Αρ. Πρωτ. 4496/07-02-2025)

ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση Πρακτικού Νο 1 και ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για την “προμήθεια υπηρεσίας συντήρησης- επισκευής λεβήτων και καυστήρων Δημοτικών κτιρίων- σχολείων- παιδικών σταθμών” (ενδεικτικός προϋπολογισμός: 55.552,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%) (Τμ. Προμηθειών Αρ. Πρωτ. 4493/07-02-2025)

ΘΕΜΑ 12o: Έγκριση Πρακτικού Νο 1 και ανάδειξη προσωρινών αναδόχων για την “προμήθεια ηλεκτρολογικών ειδών και υπηρεσιών του Δήμου Διονύσου” (ενδεικτικός προϋπολογισμός: 456.289,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% και δικαιώματος προαίρεσης) (Τμ. Προμηθειών Αρ. Πρωτ. 4517/07-02-2025)

ΘΕΜΑ 13o: Εξειδίκευση πίστωσης για εκδηλώσεις εορτασμού Αποκριάς (Τμ. Κοιν. Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Αρ. Πρωτ. 4307/06-02-2025)