Εκατόν δώδεκα είναι οι εργαζόμενοι- συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου- που κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς δουλειά, αν ψηφισθεί το πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή. Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο Δήμος Διονύσου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση- διαμαρτυρία, ενώ κατά πληροφορίες αύριο το πρωί οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάση εργασίας και θα πραγματοποιηθεί συνάντησή τους με τη Διοίκηση και τους επικεφαλής των παρατάξεων.
«Με αφορμή την εισαγωγή προς ψήφιση στη Βουλή σχεδίου νόμου που προβλέπει την κατάργηση της έκδοσης δικαστικών προσωρινών διαταγών και την έκδοση αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων, που αφορούν εργαζόμενους, από τον Δήμο Διονύσου, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
«Δυστυχώς γινόμαστε «μάρτυρες» μιας απρόσμενης και «επικίνδυνης» εξέλιξης για το παρόν αλλά και μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το επίμαχο νομοσχέδιο, το οποίο σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τα Μ.Μ.Ε. βαίνει πως απόσυρση, επηρεάζει άμεσα τον Δήμο μας και την εύρυθμη λειτουργία του και στην περίπτωση που ψηφιστεί και εφαρμοστεί θα αποτελέσει τροχοπέδη στην παροχή βασικών υπηρεσιών προς τον πολίτη.
Παράλληλα σε μία εποχή βαθιάς ύφεσης, εάν οι διατάξεις του εν λόγω Νομοσχεδίου γίνουν Νόμος του κράτους θα ωθήσουν στην ήδη πρωτόγνωρη για τα χρονικά της χώρας μας ανεργία κι άλλους εργαζόμενους, οι οποίοι όσον αφορά τον Δήμο μας, καλύπτουν βασικότατες ανάγκες.
Δηλώνοντας την πλήρη αντίθεσή μας, στο Νομοσχέδιο καθώς πιστεύουμε ότι οδηγεί στη διάλυση της υπάρχουσας οργάνωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καλούμε του βουλευτές όλων των πολιτικών κομμάτων πριν αποφασίσουν για την έγκριση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, να λάβουν υπόψη τα εξής:
α. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι το κοντινότερο αποκούμπι του κάθε πολίτη σ’ αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία και δεν είναι δυνατόν οι Δήμοι να μην μπορούν να παρέχουν βασικές υπηρεσίες που άπτονται της καθημερινότητας του πολίτη, αλλά και των βασικών αρχών του πολιτισμού μας.
β. Πίσω από τις απολύσεις υπάρχουν άνθρωποι και ολόκληρες οικογένειες που κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες θα βρεθούν αντιμέτωπες με την φτώχεια και δύσκολα θα επανενταχθούν άμεσα στην αγορά εργασίας.
γ. Οι εργαζόμενοι που πλήττονται από τις διατάξεις του Νομοσχεδίου, είναι νέοι με εμπειρία στον τομέα της εργασίας τους και άκρως απαραίτητοι για την λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου μας.
Δίχως την δική τους συμβολή, ο καλλικρατικός Δήμος μας που απαρτίζεται από επτά πρώην Δήμους και Κοινότητες, δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί ακόμη και στοιχειωδώς στις απαιτήσεις της καθημερινότητας.
Για όλους τους παραπάνω λόγους λέμε ‘όχι’ στη διάλυση των υπηρεσιών του Δήμου μας, στεκόμαστε, σθεναρά και σταθερά, στο πλευρό των εργαζομένων, και καλούμε ανοικτά:
– Τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Μανιτάκη και την κυβέρνηση, να αποσύρουν οριστικά τις διατάξεις του επίμαχου Νομοσχεδίου.
– Τους βουλευτές της Αττικής να διαχωρίσουν την θέση τους και να μην ψηφίσουν το Νομοσχέδιο.
– Την ΚΕΔΕ να πάρει θέση ενάντια στις διατάξεις του Νομοσχεδίου και να το καταγγείλει ανοικτά».