logo


Το όραμα της Δημοτικής Αρχής για το ιδανικό σχολείο αποτυπώνεται στο φυλλάδιο που μοιράστηκε στους μαθητές στις αρχές της σχολικής χρονιάς: Ένα σχολείο «αναβαθμισμένο, ποιοτικό και ανταγωνιστικό, με απροβλημάτιστη την προσπάθεια των μαθητών και τη διδασκαλία των εκπαιδευτικών». Τα  παραπάνω εντούτοις θα παραμείνουν απλώς και μόνο ευχολόγιο, αν αυτή η Δημοτική Αρχή δεν προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες για την υλοποίηση του οράματός της. Όπως ανέδειξε με ερωτήσεις της η Ζ. Σώκου από τη Λαϊκή Συσπείρωση στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Δευτέρα 7 Οκτωβρίου), ο Δήμος Διονύσου, μόνο για το 2013, είναι φτωχότερος κατά… τρία σχολεία, όλα μάλιστα της προσχολικής εκπαίδευσης: Το 3ο Νηπιαγωγείο της Άνοιξης και το 3ο του Διονύσου, αν και έτοιμα να λειτουργήσουν, καταργήθηκαν χωρίς καμία αντίδραση από τη Δημοτική Αρχή, και το προσωπικό τους έφυγε, τόνισε χαρακτηριστικά η κ .Σώκου.

Επιπλέον έκλεισε το 4ο Νηπιαγωγείο του Αγ. Στεφάνου, επίσης με ευθύνη της Διοίκησης, που ακόμη δεν έχει ενημερώσει για τις ενέργειες που προτίθεται να κάνει ώστε το σχολείο να λειτουργήσει και πάλι (σ.σ. Συνολικά, όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Διονύσου σε διάστημα τριών χρόνων έχει χάσει 4! σχολεία, μαζί με το Γυμνάσιο της Ροδόπολης που επίσης καταργήθηκε).

Με τα παραπάνω δεδομένα, μαζί με τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, την αύξηση μαθητών ανά τμήμα, την κατάργηση των ολοήμερων κ.λπ. η Λαϊκή Συσπείρωση ζητεί την άμεση σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την εκπαίδευση στο Δήμο Διονύσου.

Να σημειώσουμε πως οι παραπάνω εξελίξεις, αφήνουν εκτός προσχολικής εκπαίδευσης δεκάδες προνηπίων, οι γονείς των οποίων στρέφονται πλέον σε άλλες λύσεις, όπως για παράδειγμα τους Παιδικούς Σταθμούς, όπου όμως δεν προσφέρεται προσχολική αγωγή αλλά φύλαξη έναντι αμοιβής, δηλαδή τροφείων.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε αμέσως μετά και ο συνάδελφός της ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Σπ.Σπηλιώτης, ο οποίος έθεσε ένα επιπλέον ζήτημα: Ο Δήμος Διονύσου νοίκιασε, όπως είναι γνωστό, το κτήριο της Σχολής Καργάκου στη Σταμάτα για σχολική χρήση. Η μίσθωση περιελάμβανε, εκτός από τα δύο κεντρικά κτήρια, και ένα έτοιμο Νηπιαγωγείο, το οποίο όμως μέχρι σήμερα δεν έχει αξιοποιηθεί, «επειδή δεν κάνει για τέτοια χρήση», όπως δηλώνουν οι αρμόδιοι. Το εύλογο βέβαια ερώτημα του κ. Σπηλιώτη ήταν γιατί δεν έχει γίνει καμιά προσπάθεια μέχρι τώρα από τη Διοίκηση του Δήμου, ώστε να αλλάξει η σημερινή χρήση του κτηρίου και να χρησιμοποιηθεί το ταχύτερο δυνατό ως Νηπιαγωγείο.

Θα ήταν τέλος, ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε αν η Διοίκηση δεχτεί τη σύγκληση Δ.Σ. με θέμα την εκπαίδευση- ή θα επαναλάβει την επίσημη ανακοίνωση πως όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς έχουν καλυφθεί, προσθέτοντας λίγο και από το όραμα για ένα σχολείο «αναβαθμισμένο, ποιοτικό και ανταγωνιστικό».