Με τις προγραμματικές θέσεις που αφορούν στις Δημοτικές Κοινότητες Δροσιάς- Διονύσου- Ροδόπολης- Σταμάτας, πραγματοποιήθηκε στη Δροσιά συγκέντρωση- η τελευταία πριν την κεντρική προεκλογική εκδήλωση (14/5) – της Δημοκρατικής Ανατροπής Διονύσου, την Πέμπτη 8 Μαϊου.
Ο επικεφαλής της ΔΑΔΙΟΝ και υποψήφιος Δήμαρχος Γ. Ζυγούνας συνόψισε το πρόγραμμα της παράταξης, επικεντρώνοντας τόσο στα προβλήματα των πολιτών που δεν βρίσκουν λύσεις, όσο και στις δράσεις που θα προωθήσει η νέα δημοτική αρχή, όταν οι πολίτες τής δώσουν την εντολή για τη νέα διακυβέρνηση: «Ήρθε η ώρα των πολιτών κι εμείς στη Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου είμαστε έτοιμοι, χωρίς βαρίδια, να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, χωρίς να παραβλέπουμε τις ανάγκες σε έργα υποδομής, καθαριότητας, πολιτισμού και παιδείας», τόνισε χαρακτηριστικά.
*Για το κοινωνικό πρόγραμμα ο κ. Ζυγούνας ανέφερε:
«Αυτό που πρέπει και μπορεί να γίνει από την πρώτη στιγμή είναι η λειτουργήσουν στο σύνολό τους οι υπάρχουσες δομές κοινωνικής αρωγής και αλληλεγγύης. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τη λειτουργία των παιδικών σταθμών, των ΚΑΠΗ, των πολυιατρείων, του κοινωνικού φαρμακείου, παντοπωλείου και φροντιστηρίου. Παράλληλα, πρέπει να ενταθούν η συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, να ενισχύσουμε την «βοήθεια στο σπίτι», τα προγράμματα προστασίας ηλικιωμένων, μέσα από τα ΚΑΠΗ, την ιατρική περίθαλψη, τη δυνατότητα φυσιοθεραπείας.
*Για το δημοτικό γηροκομείο Δροσιάς:
«Υπάρχει το πρόβλημα με το δημοτικό Γηροκομείο. Το κτίριο είναι έτοιμο και ρημάζει αλλά το γηροκομείο δεν λειτουργεί. Δεν υπάρχει προσωπικό, λένε. Δεν πρέπει ο Δήμος να κάνει τα αδύνατα δυνατά να προσληφθεί αυτό το λίγο προσωπικό, που χρειάζεται για να λειτουργήσει το γηροκομείο στη Δροσιά; Αυτό θα κάνουμε εμείς από την πρώτη κιόλας στιγμή».
*Για την προστασία της υγείας των πολιτών:
«Διεκδικούμε μόνιμο σταθμό του ΕΚΑΒ στο Δήμο μας, ώστε να αντιμετωπίζονται ταχύτατα τα επείγοντα περιστατικά. Παράλληλα, θα διεκδικήσουμε σε συνεργασία και με τους όμορους δήμους τη δημιουργία δημόσιου νοσοκομείου, που θα καλύπτει τις ανάγκες της βόρειας Αττικής».
*Για τα παιδιά και τους νέους:
Ιδιαίτερη προσοχή δίδουμε στις κοινωνικές πολιτικές, όπως οι καλοκαιρινές κατασκηνώσεις για τα παιδιά, τα ΚΔΑΠ , οι δραστηριότητες παιδιών στις θερινές διακοπές. Βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί πρέπει να υπάρχουν σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα. Μας απασχολεί ιδιαίτερα το πρόβλημα των ναρκωτικών, αλλά και των άλλων εξαρτήσεων. Θα παρέχουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες, ενημέρωση, διασύνδεση με τα προγράμματα απεξάρτησης, ψυχολογική υποστήριξη σε παιδιά και γονείς. Τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον μας, όπως και τα παιδιά των παλιννοστούντων και των νόμιμων μεταναστών, που και αυτά προσπαθούν να βρουν το δρόμο τους».
*Ιδιαίτερη αναφορά έγινε αναπόφευκτα για την κατάσταση των δρόμων στο Δήμο Διονύσου:
«Ιδιαίτερη ντροπή μάς προκαλεί σαν δημότες η κατάσταση του οδικού δικτύου σε ολόκληρο το Δήμο. Και οι δρόμοι που ανήκουν στην Περιφέρεια ή στο Υπουργείο Υποδομών αλλά και αυτοί που είναι στην ευθύνη του Δήμου, βρίσκονται σε τραγική κατάσταση. Τι κι αν εμφανίζει πλεόνασμα η Περιφέρεια; Δουλειά της είναι να διαθέτει τα κονδύλια σε όφελος των πολιτών και όχι να τα συσσωρεύει, αφήνοντας ακόμη και αυτονόητα στην τύχη τους. Από το δήμο μας όμως κανείς δεν τους ενόχλησε, δεν τους πίεσε, δεν τους έλεγξε για την αδιαφορία που επιδεικνύουν. Η απερχόμενη δημοτική αρχή επέλεξε να κάνει δημόσιες σχέσεις και όχι έργα. Το οδικό δίκτυο στο Δήμο Διονύσου είναι παρατημένο εδώ και χρόνια. Μόνο τώρα τελευταία ο δήμος γυρίζει με ένα φορτηγάκι και προσπαθεί να κλείσει τις λακκούβες. Οι δρόμοι είναι όμως σε τόσο κακή κατάσταση που το δίκτυο δεν βελτιώνεται με μπαλώματα. Ο φωτισμός παραμένει προβληματικός. Ζούμε σε έναν «σκοτεινό» Δήμο. Η εγκληματικότητα «θρέφεται» από το σκοτάδι.
Η καθαριότητα είναι σημαντική για κάθε δήμο. Ειδικά στο Δήμο Διονύσου με τα δάση και τις εκτός σχεδίου εκτάσεις δεν αρκεί η αποκομιδή των απορριμμάτων από τις κατοικημένες περιοχές…. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να διαφυλάξουμε το δημοτικό χαρακτήρα της υπηρεσίας αποκομιδής των σκουπιδιών. Η ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας και προσφορά του έργου σε ιδιώτες δεν πρέπει να γίνει.
Παράλληλα, έχουμε προβλήματα ύδρευσης. Σε συγκεκριμένες περιοχές υπάρχει πρόβλημα με την ποιότητα του νερού. Εκεί πρέπει να παρέμβουμε χωρίς καθυστέρηση».
Όσο για τις άμεσες δράσεις που πρέπει να γίνουν ανά περιοχή:
«Σε επίπεδο υποδομών και έργων λοιπόν έχουμε αποφασίσει ειδικά για τη Δροσιά να υλοποιήσουμε:
- Αποπεράτωση έργου Αποχέτευσης που καθυστερεί με ευθύνη της προηγούμενης και της σημερινής Αρχής
- Λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου σε κατάλληλο κτίριο
- Επίλυση Ιδιοκτησιακού γηπέδων Κόκκινου Χωραφιού και βελτίωση των Υποδομών
για τον Διόνυσο
- Διεκδίκηση των 43 στρεμμάτων ΤΥΠΕΤ
- Ανάδειξη Βωμού Διονύσου & Αρχαίου θεάτρου
- Προστασία Αιωνόβιου Δάσους
για την Σταμάτα
- Επίλυση Ιδιοκτησιακού
- Αντιπλημμυρική Θωράκιση
- Βελτίωση Υποδομής Γηπέδου Ποδοσφαίρου
- Σύνδεση με δίκτυο ΕΥΔΑΠ και έως τότε άρση της αδικίας των τελών ύδρευσης
για την Ροδόπολη
- Οριοθέτηση ρέματος Ροδόπολης
- Επίλυση Ιδιοκτησιακού περιοχής Ρέθη
- Επαναλειτουργία Γυμνασίου Ροδόπολης».