Μια ακόμη παράσταση σήμερα για το Παραμύθι χωρίς όνομα από τη Θεατρική ομάδα ΘΕΣΠΙΣ στο Ανοιχτό Θέατρο του Λυκείου Άνοιξης στις 9 το βράδυ. Επόμενες παραστάσεις 1, 3 και 4 Ιουλίου.
Ενώ στον παλιό Σταθμό του τρένου στο Διόνυσο το κοινό θα πρακολουθήσει στις 8.30 μ.μ. μουσικοχορευτική παράσταση με ρεμπέτικα, λαϊκά και νησιώτικα τραγούδια.
Αύριο Τρίτη 28 Ιουνίου, στον ίδιο χώρο στο Διόνυσο, θα παρουσιαστεί στις 8.30 μ.μ. η θεατρική παράσταση με το έργο «ΘΕΣΠΙΣ», του Κωνσταντίνου Μπούρα:
Ένας ποιητικός διάλογος για τη γένεση της τραγωδίας από τα λαϊκά γονιμολατρικά δρώμενα και τις μυστηριακές λατρείες. Ο Θέσπις περιέρχεται την τότε ελληνική επικράτεια παίζοντας «θέατρο», συνεπικουρούμενος από έναν μαθητή του, που φέρει το συμβολικό όνομα Πενθέας (ο άμοιρος γιος της Αγαύης κι εγγονός του Κάδμου, βασιλιάς της Θήβας, που διαμελίστηκε από την ίδια του τη μάννα, για να πληρωθούν οι αμαρτίες των αδελφών μιας άλλης μάννας, του Διονύσου αυτή τη φορά, της Σεμέλης, που έσμιξε με το Δία για να γεννήσει τον δέκατο τρίτο θεό του Δωδεκάθεου, που θα σήμαινε ίσως και την αρχή του τέλους του). Η λογοτεχνική ανάπλαση εκείνης της μυθικής εποχής αποκτά διαχρονικές προεκτάσεις, χάρη στην εμβριθή ανάλυση του θεατρολόγου, ποιητή και κριτικού Κωνσταντίνου Μπούρα, γνωστού για τις φανταστικές χωροχρονικές του γεφυρώσεις. Δείτε πώς γεννήθηκε η αρχαία τραγωδία και πώς εισήχθη αργότερα ο δεύτερος «υποκριτής»… Τα υπόλοιπα επί σκηνής. Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2002 στο θέατρο «Άλεκτον» από τον νεοσύστατο τότε θίασο «Ελεός» σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Ζαγανιάρη. Έπαιξαν ο Παναγιώτης Ζαγανιάρης και ο Χρίστος Γεωργίου (πηγή: www.tovima.gr)