logo


Απάντηση σε ανάρτηση της παράταξης Διόνυσος Ανοιχτοί Ορίζοντες, που αφορούσε στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου και το έργο που έχει- ή όχι- επιτελεσθεί εκεί από τη Δημοτική Αρχή τα προηγούμενα τρία χρόνια, δίνει με σημερινό Δελτίο Τύπου η Νέα Πνοή για το Διόνυσο. Η παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας απαριθμεί 11 έργα που ακόμη περιμένουν την υλοποίησή τους, ενώ “υπόσχεται” πως παρόμοια αποτύπωση της πραγματικότητας θα υπάρξει και για τις υπόλοιπες 6 Δημοτικές Κοινότητες:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διόνυσος, 3 Οκτωβρίου 2017

Στην πρόσφατη ανακοίνωση – πρόκληση της Δημοτικής Αρχής για το «πρωτόγνωρο» έργο που έχει επιτελέσει σε μόλις (;) τρία χρόνια στη Δημοτική Ενότητα Διονύσου, η Δημοτική Κίνηση ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ είναι υποχρεωμένη να υπενθυμίσει στην παράταξη της πλειοψηφίας ορισμένες από τις μεγάλες παραλείψεις της, πάντα με το σκεπτικό ότι, ενώ υπήρχε η δυνατότητα, αυτή δεν αξιοποιήθηκε, λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης:

Υπενθυμίζουμε λοιπόν σχετικά με τη Δημοτική Ενότητα Διονύσου που «στενάζει», όπως άλλωστε κι όλες οι υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες:

1. Την έλλειψη αρμοδιοτήτων του Τοπικού Συμβουλίου, εξαιτίας της συγκεντρωτικής λογικής εξουσίας της Δημοτικής Αρχής.

Το Τοπικό Συμβούλιο, χωρίς αρμοδιότητες, παραμένει διακοσμητικό όργανο, αδυνατώντας να παρέμβει σε στοιχειώδεις περιπτώσεις που θα βελτίωναν τη ζωή των πολιτών και παρακολουθώντας ανήμπορο τους δρόμους να γεμίζουν λακκούβες, τα ρείθρα και τα πεζοδρόμια να γεμίζουν πευκοβελόνες, τους χώρους γύρω από τους κάδους να μετατρέπονται σε μικρές χωματερές, κ.ο.κ.

2. Την πλήρη απραξία της Δημοτικής Αρχής – παρά τις 9(!!!) σχετικές οχλήσεις της Δημοτικής μας Κίνησης – για τις απαραίτητες διαδικασίες κατοχύρωσης των κοινοχρήστων χώρων στο Κτηματολόγιο, την οριοθέτηση και προστασία τους από καταπατήσεις, που ενώ εδώ κι 6 χρόνια έχουν αποδοθεί στο Δήμο με την υπ αριθμ.3070/2011 Εφετειακή Απόφαση, αυτά παραμένουν στις κτηματολογικές μερίδες ιδιωτών.

3. Την πλήρη απραξία της Δημοτικής Αρχής – παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας – για την απόδοση στο Δήμο έκτασης 43 στρεμμάτων εκ μέρους του ΤΥΠΕΤ, σύμφωνα πάλι με τελεσίδικη Εφετειακή Απόφαση, από το 2006.

4. Τον αρνητικό απολογισμό των ετήσιων Τεχνικών Προγραμμάτων έργων.

Κάθε χρόνο σχεδόν προτείνονται τα ίδια πέντε έργα, ενώ κανένα από αυτά δεν υλοποιείται, όπως:

Η αποπεράτωση του σκελετού του Α΄ Ορόφου του κτιρίου των αποδυτηρίων του γηπέδου για τη δημιουργία εντευκτηρίου.

Ένα έργο σημαντικό αφού η Δημοτική Ενότητα Διονύσου, δε διαθέτει άλλο Δημόσιο κτίριο στη περιοχή, που θα μπορούσε να υλοποιηθεί από το 2013, όποτε ίσχυσε ο Νόμος των αυθαιρέτων.

Η ανάδειξη του Βωμού Διονύσου.

Έργο προϋπολογισμού 20.000 Ευρώ, ποσό που παραμένει αναπορρόφητο επί 10ετία, αν και έχει βρεθεί η σχετική διαδικασία (Προγραμματική σύμβαση με την Αρχαιολογία). Πρόκειται για έργο μικρό αλλά πολύ σημαντικό, αφού μπορεί να αποτελέσει τον προπομπό για ένα μεγαλύτερο για την ανάδειξη του ευρύτερου αρχαιολογικού χώρου, που δίνει την ταυτότητά του στο Δήμο Διονύσου.

Η κατασκευή αγωγών απορροής ομβρίων στις οδούς Δημοκρατίας, Πηλίου, Μητρ. Κυδωνιών και Δεινοκράτους.

Η κατασκευή 12θέσιου Λυκείου στην περιοχή της Σεμέλης.

Η προσθήκη 7 αιθουσών στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου επί των οδών Μητρ. Κυδωνιών και Λ. Διονύσου.

Σημειωτέον ότι τα τρία τελευταία έργα, θα προγραμματισθούν και θα εκτελεσθούν από άλλους Φορείς, όμως η Δημοτική Αρχή επιμένει να τα περιλαμβάνει στα προγράμματά της χωρίς κανένα αποτέλεσμα, όταν μάλιστα για το τελευταίο πρέπει να προηγηθεί η τροποποίηση των όρων δόμησης της περιοχής για να υλοποιηθεί.

5. Την έλλειψη προγραμματισμού με αποτέλεσμα να παραμένουν ανολοκλήρωτα μέχρι σήμερα μικρά τμήματα του οδικού δικτύου της περιοχής, όπως τα τμήματα των οδών Μαγνησίας, Λ. Δημοκρατίας προς Ροδόπολη, Κωνσταντινουπόλεως, κ.λπ.).

6. Την έλλειψη μέριμνας – παρά τις οχλήσεις όλων μας – για αξιοποίηση του υπογείου χώρου του πολιτιστικού κέντρου, του μοναδικού χώρου, για συνάθροιση κοινού, που υπάρχει στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας και το οποίο θα μπορούσε να αποσυμφορήσει τις κοινωνικές δράσεις που αναπτύσσονται συνεχώς.

7. Την άδικη κι άνιση μεταχείριση των κατοίκων της περιοχής, στους οποίους συνεχίζει η Δημοτική Αρχή να επιβάλλει υπέρμετρα τέλη κοιμητηρίων, σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου, την ώρα μάλιστα που το κοιμητήριο είναι σε απαράδεκτη κατάσταση. Ταυτόχρονα επιβάλλει σε όλους τα ίδια τέλη ύδρευσης, χωρίς να προσφέρει σε όλους της ίδιας ποιότητας νερό. (Ο Διόνυσος υδρεύεται κατά περίπου 50% από νερό της ΕΥΔΑΠ και κατά το υπόλοιπο 50% από νερό τοπικών γεωτρήσεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε ζημιές οικιακών συσκευών, ανάγκη για αγορά εμφιαλωμένου νερού, κ.λπ.).

8. Την έλλειψη μέριμνας για την περιοχή της Αναγέννησης, που αισθάνεται απομονωμένη και εγκαταλελειμμένη. Οι βλάβες του δικτύου ύδρευσης είναι καθημερινές, χωρίς καμία μέριμνα για έργο ανακατασκευής του.

9. Την έλλειψη συστηματικής μέριμνας για έργο οριστικής επίλυσης του προβλήματος των συνεχών βλαβών του δικτύου ύδρευσης και σε άλλες περιοχές της Δ.Ε. Διονύσου, με αποτέλεσμα πολλά σημεία να παραμένουν, για ώρες χωρίς νερό και να επιδεινώνεται αρκετά η κατάσταση των οδών και των πεζοδρομίων. (Πχ. το δίκτυο των 100μ. περίπου της οδού Δημοκρατίας, που αστοχεί σχεδόν καθημερινά).

10. Την έλλειψη προγραμματισμού και μέριμνας καθαρισμού της Δ.Ε. από τα βουνά ξερών κλαδιών φέτος το καλοκαίρι, με τον κίνδυνο πυρκαγιάς να ελλοχεύει. Ούτε λόγος βέβαια για την εφαρμογή του Κανονισμού περί καθαρισμού των ιδιωτικών οικοπέδων.

11. Την έλλειψη μέριμνας για την κατασκευή των συνδέσεων στις περιοχές, όπου τα 3 τελευταία χρόνια έχουν ολοκληρωθεί περίπου 12 χλμ. δικτύου αποχέτευσης.

Κλείνουμε το κεφάλαιο «Δημοτική Ενότητα Διονύσου» εδώ και δεσμευόμαστε να επανέλθουμε και για τις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες. Αναμένουμε δε με μεγάλο ενδιαφέρον τον ετήσιο απολογισμό της Δημοτικής Αρχής για να εκφράσουμε τις θέσεις μας, διαδικασία η οποία, αν και προβλέπεται στο Νόμο, τα τελευταία 2 χρόνια δεν έχει υλοποιηθεί.