Σε ακτίνα δυο οικοδομικών τετραγώνων στην περιοχή της Λ. Αιολίδος στην Κοινότητα Διονύσου, πολίτες και φορείς σε “αγαστή” συνεργασία απαξιώνουν συστηματικά το περιβάλλον. Οι φωτογραφίες, για άλλη μια φορά, μιλούν από μόνες τους:
-Σωλήνες- πλαστικοί και τσιμεντένιοι- άχρηστοι που ξέμειναν από το έργο της αποχέτευσης, κοσμούν αρμονικά τις γωνιές των δρόμων και τις στάσεις των λεωφορείων
-Αν μάλιστα η καταγραφή επεκταθεί σε ένα ακόμη τετράγωνο, τότε βρισκόμαστε μπροστά στη “χωματερή της αποχέτευσης”, στο τέρμα της οδού Κίου. Εκεί που κάποιος κάποτε κάρφωσε μια ταμπέλα που απαγορεύει τη ρίψη μπάζων…
– Και ολόκληρο σύστημα παροχέτευσης ιδιωτικών λυμάτων στο δάσος- το οποίο σύστημα, μάλιστα, είναι επιμελώς καλυμμένο από κλαδιά καθόλη τη διαδρομή του για να μη φαίνεται. Γίνεται όμως αντιληπτό από τις χαρακτηριστικές οσμές και τα σμήνη κουνουπιών, ενώ αποτελεί και πόλο έλξης για τα συμπαθή αγριογούρουνα που- όπως αναφέρουν περίοικοι στην Οδό Διονύσου- έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους στην περιοχή.
Θα πρέπει εδώ να σημειωθούν τα εξής: Τα παραπάνω φαινόμενα- ειδικά το σχετικό με τα λύματα- τέθηκαν υπόψη της Διοίκησης του Δήμου στο περιθώριο της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής χθες Τρίτη 20 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με το Δήμαρχο Γ. Καλαφατέλη, και τους Αντιδημάρχους Γ. Λακαφώση Καθαριότητας και Στ. Κριεμάδη Τεχνικών Υπηρεσιών, θα ειδοποιηθεί η Αστυνομία και το Υγειονομικό της Περιφέρειας για τη διεξαγωγή αυτοψίας και την άσκηση ενδεχομένως και μηνύσεων.
Στην ίδια συζήτηση ο κ. Καλαφατέλης σημείωσε πως αναμένεται να ανακοινωθεί η βεβαίωση για την επιβολή προστίμων, ύψους άνω των 150.000 ευρώ, για αυτούς που παραμέλησαν την υποχρέωση να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους στο πλαίσιο της αντιπυρικής προστασίας της πόλης. Όσον αφορά, τέλος, στην αποκομιδή κηπαίων, το πρόβλημα αναμένεται να έχει αντιμετωπιστεί μέσα στο επόμενο εξάμηνο τόσο στο πλαίσιο της σύμβασης με τον ανάδοχο της σχετικής εργολαβίας όσο και με την καθιέρωση καθημερινών δρομολογίων των αρπαγών στις 7 Κοινότητες, και ειδικότερα στη Δροσιά και το Διόνυσο όπου εντοπίζεται εντονότερα η συσσώρευση βιοαποδομήσιμων.