Με μια μακροσκελή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Σύλλογος των Εθελοντών Αρωγών Ζώων Αγ. Στεφάνου, αποδομεί βήμα βήμα την ανακοίνωση του Δήμου Διονύσου για τις δράσεις προστασίας των αδέσποτων, που εκδόθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα:
Ο Δήμος Διονύσου στο https://dionysos.gr/…/synexeis-draseis-prostasias-kai… στις 3/4/21 δίνει ένα δημαγωγικό ρεσιτάλ με ευκαιρία την ημέρα των αδέσποτων, η οποία «αποτελεί μία ημέρα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης».
Για το Δήμο μας όμως, η μέρα αυτή σημαίνει κάτι εντελώς διαφορετικό. Σημαίνει διαφήμιση των «έργων» του. Κοινώς ευλογάμε τα γένια μας ακόμα κι αν δεν έχουμε.
Θεωρώντας ότι η ημέρα ήταν εντελώς ακατάλληλη για αντιπαράθεση, δεν σχολιάσαμε τότε όμως θα είναι χρήσιμο για όλους, σήμερα πια να πούμε μερικά πράγματα.
*Ας ξεκινήσουμε από τις 100 καταγγελίες στις οποίες ανταποκρίθηκε η δημοτική αστυνομία. Μιλάμε για καταγγελίες κακοποιήσεων μάλλον. Πόσα πρόστιμα έβαλαν και τι χρηματικό ποσό εισέπραξε ο Δήμος υπέρ των αδεσπότων; Ή μήπως και τα 100 περιστατικά ήταν false alarm και δεν συνέτρεχε λόγος επιβολής προστίμου;
*Από τα 1504 αιτήματα πολιτών, ανταποκρίθηκαν σε 124 σκύλων και 100 γατών. Τα υπόλοιπα 1280 τι έγιναν; Δεν ανταποκρίθηκαν ποτέ; Τα άφησαν στην τύχη τους; Μιλάμε για 1280 περιστατικά!!
*Πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 6.350 κτηνιατρικές πράξεις, άρα 28 πράξεις ανά ζώο. Από τι έπασχαν τέλος πάντων αυτά τα ζώα κι έπρεπε να γίνουν 28 διαφορετικές κτηνιατρικές πράξεις στο κάθε ένα απ’ αυτά;; Εκτός αν π.χ. το εμβόλιο και το τσιπάρισμα θεωρούνται δύο διαφορετικές πράξεις αλλά και πάλι τα νούμερα δεν βγαίνουν…
*Πραγματοποιήθηκαν
404 εμβολιασμοί σκύλων και 354 εμβολιασμοί γατών,
876 αποπαρασιτώσεις σκύλων και 364 αποπαρασιτώσεις γατών,
309 τοποθετήσεις ταυτοτήτων ηλεκτρονικής σήμανσης σκύλων και 221 γατών ενώ
148 σκύλοι και 158 γάτες στειρώθηκαν.
Άρα περισυλλέχτηκαν 124 σκύλοι αλλά εμβολιάστηκαν 404, αποπαρασιτώθηκαν 876, τσιπαρίστηκαν 309 και στειρώθηκαν 148!!!!! Τα νούμερα δεν βγαίνουν κύριοι!
*Υιοθετήθηκαν 101 ζώα. Αν ο αριθμός των 101 ζώων που υιοθετήθηκαν είναι αληθής, συμπεριλαμβάνει πολλά ζώα που υιοθετήθηκαν μέσω των «Κρίκων Ζωής» και όχι από ενέργειες του Δήμου.
*Υποστηρίζουν ότι περισσότεροι από 60 εθελοντές σιτίζουν ανελλιπώς. Προφανώς εννοούν ότι σιτίζουν με τροφές που παρέχει ο Δήμος. Ενημερώνουμε λοιπόν ότι τα μέλη του σωματείου μας δεν σιτίζουν αδέσποτα μέσω του προγράμματος, παρά μόνο σε περιπτώσεις χιονοπτώσεων ή έκτακτης ανάγκης. Οι καθημερινές ενέργειές μας γίνονται με δικά μας έξοδα. Ας μας κατονομάσουν λοιπόν αυτούς τους 60 εθελοντές γιατί εμείς που γυρίζουμε καθημερινά σχεδόν όλον τον Δήμο Διονύσου, δεν έχουμε δει – όχι 60 – αλλά ούτε 20 σημεία σίτισης.
*Αναφέρουν την εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει με το σωματείο μας. Δεν υπάρχει καθόλου εξαιρετική συνεργασία. Αντιθέτως η μηδαμινή που υπάρχει είναι εξαιρετικά προβληματική και μας έχουν ευθέως κατηγορήσει για πολλά, μέχρι και για διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Κακώς χρησιμοποιούν το όνομά μας για την προβολή τους.
*Μιλούν για τις διαχρονικά συνεχιζόμενες δράσεις του Δήμου. Ποιες δράσεις υπήρχαν και έπαψαν λόγω πανδημίας; Έκαναν ημέρες υιοθεσίας και δεν το θυμόμαστε; Έκαναν ενημερωτικές ημερίδες σε σχολεία; Έκαναν εκδηλώσεις που να έχουν σχέση με τα αδέσποτα ζώα και την ευαισθητοποίηση των δημοτών; Αντιθέτως, τα τελευταία χρόνια το σωματείο μας έκανε όλα τα παραπάνω και συχνά ο Δήμος ήταν προσκαλεσμένος μας για να συμμετέχει.
*Έγιναν δωρεές φορέων σε σκευάσματα προστασίας από εξωπαράσιτα. Πού πήγαν αυτά τα σκευάσματα; Από ποιους δόθηκαν και σε ποια ζώα; Το σωματείο μας δεν πήρε ΟΥΤΕ ΕΝΑ.
*Να συνεχίσουμε με όσα ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ; Καταφύγιο, δημοτικό κτηνιατρείο, ημέρες υιοθεσίας, ενημερώσεις σε σχολεία; Να πούμε ότι λαμβάνουμε δεκάδες καταγγελίες δημοτών ότι δεν ανταποκρίνονται στα αιτήματα για στειρώσεις, περιθάλψεις, κλπ;
Δεν έχει νόημα να πούμε περισσότερα. Οι περισσότεροι δημότες γνωρίζουν ήδη ότι ο Δήμος Διονύσου είναι ως μη παρών.
Ο δικός μας απολογισμός είναι λιτός και χωράει σε λίγες γραμμές:
Έχουμε άριστη συνεργασία με τους «Κρίκους Ζωής» καθώς και με άλλα σωματεία από όλη την Ελλάδα. Αυτό μας έδωσε την χαρά να βρούμε οικογένειες σε 350 ζώα σε ένα χρόνο.
Αναλαμβάνουμε ζώα που έχουν ανάγκη, από την περισυλλογή τους μέχρι την υιοθεσία τους, με δικά μας έξοδα (σίτιση, ιατρικά έξοδα, φιλοξενία, φάρμακα, συνεχείς αναρτήσεις για την υιοθεσία τους και τέλος μεταφορά στις οικογένειές τους).
Κλείνοντας θέλουμε να απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη μας, σε όλους τους φίλους του σωματείου που μας στηρίζουν με τις δωρεές τους και όλους όσοι γίνονται οι κρίκοι στην αλυσίδα που αποτελούμε μέρος της.