Για δυο περιοχές στην Κοινότητα Διονύσου το Τοπικό, και εν συνεχεία το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου, έχουν λάβει στο πρόσφατο παρελθόν (2021-2022) αποφάσεις αναφορικά με την ονοματοδοσία τους. Πρόκειται, πιο συγκεκριμένα, για το χώρο μπροστά από τον οικίσκο όπου στεγάζεται το τοπικό Κλιμάκιο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας, επί της οδού Μητρ. Κυδωνιών, που προτεινόταν να ονομασθεί “Πλατεία Εθελοντών” και για το δρόμο απέναντι από τον Άγ. Γεώργιο Χιοπολίτη, που οδηγεί στο 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων (“Οδός Ναυτοπροσκόπου Ευάγγελου Χατζηδάκη” προς τιμήν του ιδρυτή του Συστήματος).
Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου, την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, το θέμα επανήλθε με στόχο την επικαιροποίηση των παραπάνω αποφάσεων. Και “κόλλησε” ανεξήγητα, με μια αντιπαράθεση χωρίς κανένα ουσιαστικό έρεισμα, κόντρα μάλιστα στην εισήγηση του Προέδρου Μ. Μιχαήλ, μια που ισχυρές αντιδράσεις σημειώθηκαν από την πλευρά της τοπικής συμβούλου της Διοίκησης Σ. Παπαδογιαννάκη. Η τελευταία, ειδικά για το δρόμο και θεωρώντας πως η ονομασία είναι μακροσκελής, ζήτησε την απάλειψη της ιδιότητας “Ναυτοπροσκόπου”, ενώ για το χώρο μπροστά από τους Εθελοντές αντιπρότεινε να δοθεί το όνομα του αείμνηστου ιερέα Μάρκου Μανώλη, αγνοώντας προφανώς πως στην Κοινότητα υπάρχει ήδη δρόμος με το όνομά του, μπροστά από τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου (οδός Αρχιμανδρίτου Μάρκου Μανώλη).
Πολλαπλοί είναι οι λόγοι για την αναγκαιότητα ονοματοδοσίας του δρόμου προς το Σύστημα, υπογράμμισε αμέσως μετά ο Αρχηγός του Α. Λυσιώτης: Και η περιοχή είναι δύσκολο να εντοπιστεί από τους επισκέπτες των εκδηλώσεων που οργανώνουν οι Ναυτοπρόσκοποι αλλά και ως σημείο συγκέντρωσης πληθυσμού και υλικών σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Επιπλέον, και με αφορμή την 20ετή συνεχή παρουσία του Συστήματος στην Κοινότητα, είναι σκόπιμο η ονοματοδοσία του δρόμου να αποδίδει και την ιδιότητα του ιδρυτή του, ως απόδοση τιμής. “Η αναφορά της ιδιότητας αποδίδει και το λόγο της ονοματοδοσίας. Αλλιώς ο δρόμος θα φέρει ένα απλό ονοματεπώνυμο. Εξάλλου και πολιτιστικά και πολιτισμικά να το δούμε, η ιδέα είναι να προάγουμε το έργο και την προσφορά του”, είπε ο Αρχηγός, αντιπροτείνοντας την ονομασία “Ναυτοπροσκόπου Ε. Χατζηδάκη”.
Εντύπωση επιπλέον έκανε το γεγονός πως η τοπική σύμβουλος επέμενε ιδιαιτέρως στην τήρηση της τυπικής διαδικασίας- πρώτα απόφαση από το Τοπικό, και μετά από το Δημοτικό Συμβούλιο-, η οποία όμως, όπως φαινόταν ξεκάθαρα από την εισήγηση, είχε τηρηθεί απολύτως!
Οι επισημάνσεις του κ. Λυσιώτη, και και του Προέδρου, όπως και οι παρεμβάσεις του τέως Δημάρχου Γ. Καλαφατέλη και της δημοτικής συμβούλου Δ. Ιατρού από το Νέο Διόνυσο που παρίσταντο, δεν έπεισαν όπως φάνηκε όχι μόνο την κ. Παπαδογιαννάκη, αλλά και τη Λ. Χουλιάρα από τη Διοίκηση, όσο και τον Δ. Αλεξανδρή από τον Εύπολι, που πάντως δεν εξήγησε τους προβληματισμούς του. Οι τρεις τοπικοί σύμβουλοι ζήτησαν την αναβολή του θέματος, η οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντων του Προέδρου και του Τ. Μπάση από τη μείζονα μειοψηφία.