logo


Οι συντονισμένες προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των εναέριων μέσων, του Δήμου Διονύσου και βέβαια των ηρώων εθελοντών από τα Κλιμάκια Πολιτικής Προστασίας αποσόβησαν χτες Κυριακή, τελευταία ημέρα του Ιουνίου και πιο δύσκολη του καλοκαιριού μέχρι τώρα, μεγαλύτερη καταστροφή από αυτή που σημειωνόταν για 5 ώρες στη Σταμάτα. Ας μη λησμονούμε πως η φωτιά από τύχη δεν πέρασε στο Διόνυσο και από εκεί στο Πεντελικό.

Στο μυαλό όλων ο 45χρονος που έπαθε ανακοπή βλέποντας το σπίτι του να καίγεται, ένα από τα τρία που κάηκαν στην περιοχή.

Στη διάρκεια αυτών των 5 ωρών, μέχρι την πλήρη οριοθέτηση της φωτιάς, επιχειρούσαν συνεχώς εναέρια μέσα, ενώ ακάματες ήταν στο έδαφος οι προσπάθειες των πυροσβεστών και των εθελοντών.

Τους τελευταίους προμήθευαν ασταμάτητα με νερό και φαγητό οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου, όπως δήλωσε στην Οδό Διονύσου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ν. Κοκκαλάς. Ο ίδιος τόνισε πως στη διάρκεια του συμβάντος καμιά κλήση δεν δέχθηκαν οι Υπηρεσίες του Δήμου για ανθρώπους με αναπνευστικά ή άλλα προβλήματα, ενώ σε ετοιμότητα κατόπιν εντολής του Δήμου παραμένει ξενοδοχείο της περιοχής, ώστε να φιλοξενηθούν αν το επιθυμούν οι πυρόπληκτοι της Σταμάτας.

Συγκινητική ήταν και η αυθόρμητη ανταπόκριση του κόσμου στις εκκλήσεις για νερό και φαγητό προς όσους έμπαιναν στη φωτιά: “΄Ήταν πραγματικά συγκινητικό. Δημότες έρχονταν και διακριτικά άφηναν σακούλες με ό,τι είχε ετοιμάσει ο καθένας για να τα δώσουμε στους εθελοντές και στους πυροσβέστες”, τονίζει ο κ. Κοκκαλάς.

Παράλληλα παρέμεινε ανοιχτό το Πολιτιστικό Κέντρο του Αγ. Στεφάνου, ενώ λεωφορείο του Δήμου μετέφερε εκεί όσους από τους κατοίκους της Σταμάτας απομακρύνονταν από τις εστίες τους.

Πολλά παράπονα πάντως εκφράστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από κατοίκους για την ελλιπή πληροφόρηση από πλευράς Δήμου, ή ακόμη και για την αντιμετώπιση της φωτιάς, ενώ το προσεχές διάστημα θεωρείται βέβαιο πως θα εκδοθεί Δελτίο Τύπου, όπου θα αποτυπώνονται τόσο οι ενέργειες της νέας Δημοτικής Αρχής όσο και οι παραλείψεις ή και τα λάθη στο χειρισμό του πρώτου σοβαρού συμβάντος επί θητείας της.