logo


Παρατείνεται για δεύτερη φορά, χωρίς όμως στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Διονύσου να διευκρινίζεται για πόσο, η κήρυξη της πόλης σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης. Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος βρισκόταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή/και ειδικής κινητοποίησης επί δυόμιση χρόνια, αρχής γενομένης αμέσως μετά τη ΜΗΔΕΙΑ το 2021, με αλλεπάλληλες αποφάσεις, στην αρχή μηνιαίες και εν συνεχεία ανά εξάμηνο μια που εντωμεταξύ είχαν μεσολαβήσει την ίδια χρονιά οι μεγάλες πυρκαγιές. Τον περασμένο Ιανουάριο η κατάσταση ειδικής κινητοποίησης έληξε και η νέα- τότε- Δημοτική Αρχή δεν ζήτησε την παράτασή της. Είχαν προηγηθεί εξάλλου πολλές αντιδράσεις επί θητείας της απελθούσας Διοίκησης που διατηρούσε την πόλη στο εν λόγω καθεστώς. Δεν πέρασαν πάντως πέντε μήνες και τον περασμένο Μάιο η Δήμαρχος Κ. Μαϊχόσογλου ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο πως και η δική της Διοίκηση είχε υποβάλει εκ νέου αίτημα για την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση και πάλι ειδικής κινητοποίησης, λόγω αντιπυρικής περιόδου:

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, αποφάσισε την παράταση της κήρυξης σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 26 του νόμου 4662/2020 όπως ισχύει, του Δήμου Διονύσου καθώς εξακολουθούν να ισχύουν οι λόγοι κήρυξης και το σύνολο των έργων και εργασιών για την αντιπυρική περίοδο του τρέχοντος έτους.

Αποβλέπει, δε, στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, των υποδομών καθώς και του φυσικού περιβάλλοντος λόγω επαπειλούμενου κινδύνου από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.