logo


Η Οδός Διονύσου φιλοξενεί σήμερα τη δεύτερη συνέντευξη, με την παράταξη του Εύπολι. Δυο και εδώ ήταν οι κεντρικοί άξονες της κουβέντας: Ο πρώτος άξονας αφορά στην αποτίμηση του έργου της Δημοτικής Αρχής κατά τον πρώτο χρόνο της θητείας της. Και ο δεύτερος στην αποτίμηση της παρουσίας του Εύπολι στο ίδιο διάστημα. Συνομιλητές της Οδού Διονύσου οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης- Κ. Κουριδάκης, Δ. Αλεξανδρής και Ελ. Αλεξίου– καθώς και το ιδρυτικό στέλεχος του Εύπολι Γ. Κανουπάκης. Κοινή διαπίστωση των παραπάνω, πρώτη-πρώτη στη συζήτηση, ήταν η απογοητευτική εικόνα που παρουσιάζει η Δημοτική Αρχή σ’ αυτούς τους 14-15 μήνες της θητείας της:

Κ. Κουριδάκης: Ας το ξεκινήσω σε προσωπικό επίπεδο και να πω ότι θεωρώ πως «δικαιώθηκα», γιατί εξαρχής ήξερα -το περίμενα- πού θα καταλήξουμε και, μάλιστα, είχα λοιδορηθεί προεκλογικά γι’ αυτή μου την πεποίθηση. Πιστεύω πως ο Δήμος είναι καταδικασμένος γιατί από το 2010 λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Δηλαδή, με υποσχέσεις προς όλους για τα πάντα -έτσι έγινε το 2010, το 2014, το 2019 και το 2023. Επιπλέον, οι Διοικήσεις εκμεταλλεύονται κάθε φορά τη νοοτροπία και την αντίληψη που επικρατεί στο Δήμο περί «ιδιοκτησίας» του τόπου. Με αυτήν εκλέγονται και αυτήν υπηρετούν ή φοβούνται να συγκρουστούν. Είμαστε λοιπόν καταδικασμένοι σ’ αυτήν την κατάσταση. Αισθάνομαι, κατά μίαν έννοια, δικαιωμένος γιατί ανέκαθεν ήμουν απέναντι σε τέτοιες πρακτικές. Θλίβομαι σε προσωπικό επίπεδο γιατί χάσαμε και δεν μπορέσαμε ως παράταξη να πείσουμε τον κόσμο, ακόμη και ανθρώπους με πολιτική εμπειρία, ότι είμαστε κάτι διαφορετικό. Θλίβομαι περισσότερο για το Δήμο, καθώς τα μεγαλύτερα προβλήματά του  εντοπίζονται στα έργα και τις υποδομές. Η δημοτική ομάδα της Διοίκησης δεν έχει στις τάξεις της ούτε έναν πολιτικό μηχανικό, ενώ και σε όλο το ψηφοδέλτιό της υπήρχε μόνο ένας, την ώρα που οι μεγάλες ανάγκες του Δήμου χρειάζονται τεχνογνωσία και επιστημονική κατάρτιση, αλλά και εμπειρία. Και αυτήν την τελευταία δεν τη διαθέτουν παρά ελάχιστοι στη Διοίκηση…

Γ. Κανουπάκης: Δυο είναι οι λέξεις κλειδιά εδώ, -αρνητικές και οι δυο-, για την πορεία αυτού του τόπου: Η ασυνέχεια από Διοίκηση σε Διοίκηση, σε επίπεδο υποδομών και έργων. Ξεκινά μια Διοίκηση να κάνει κάτι και η επόμενη για διάφορους λόγους αίφνης δεν το συνεχίζει.

Κ. Κουριδάκης: Εγώ θα έλεγα πως ναι μεν υπάρχει ασυνέχεια, αλλά μέχρι να υπάρξει τελική «συμφωνία».

Γ. Κανουπάκης: …Ακριβώς. Παράδειγμα το αποχετευτικό που το περιμένουμε εδώ και 20 χρόνια, αλλά πηγαίνει με βραδύτατους ρυθμούς. Παράλληλα, μελέτες που εκπονεί η μια Διοίκηση, βλέπουμε την επόμενη να μην τις αξιοποιεί. Η δεύτερη λέξη, όμως για να συνεχίσω τον συλλογισμό μου και η οποία συνδέεται στενά με την ασυνέχεια, είναι η ασυνέπεια. Λόγων και υποσχέσεων. Αυτά βασανίζουν την ποιότητα ζωής μας και την καθημερινότητα του πολίτη, σε κρίσιμα ζητήματα όπως το αποχετευτικό που είπαμε πιο πριν, το κυκλοφοριακό, που πρέπει να αντιμετωπιστεί ολιστικά. Επίσης, υπάρχει αδυναμία ουσιαστικού και διαρκούς ελέγχου ως προς την τήρηση υποχρεώσεων των δημοτών, αλλά και όσων φορέων επιχειρούν στην πόλη -ΔΕΔΔΗΕ, COSMΟΤΕ, εταιρείες ανάληψης έργων κ.λπ.

Δ. Αλεξανδρής: Άρα, πού είναι ο Δήμος και η ηγεσία του; Μόνο φωτογραφίες ξέρουν να βγάζουν; Έχουν πιέσει ποτέ για να προσλάβουν το αναγκαίο προσωπικό που θα καλύψει όλα αυτά τα πεδία;

Ελ. Αλεξίου: Να προσθέσω πως οι δημότες μάς αναφέρουν, συνεχώς, τα προβλήματα που τους απασχολούν καθημερινά και ταλαιπωρούν τη ζωή τους. Πρώτα και πάνω από όλα τα  θέματα της καθαριότητας. Μας πιέζουν για να τα φέρνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, πιστεύοντας πως κάτι θα γίνει. Εμείς, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αλλά και κάποιοι από την ίδια την παράταξη της Διοίκησης, τα λέμε. Ωστόσο, δεν γίνεται τίποτε σημαντικό που να δείχνει ότι ο Δήμος Διονύσου εκσυγχρονίζεται πραγματικά. Και αν πάλι κάτι γίνεται είναι, συνήθως, περιπτωσιολογικό.

Γ. Κανουπάκης: Συζητάμε πολλές φορές στον Εύπολι ότι τις ανάγκες του δημότη και της καθημερινότητάς του δεν τις αντιλαμβάνονται οι διοικούντες, σαν να μην είναι και δικές τους ανάγκες. Αν δεν καταλαβαίνουν ή αδιαφορούν, τότε πώς θα επιδιώξουν να αντιμετωπίσουν τα επιμέρους προβλήματα;

Οδός Διονύσου: Κυρία Αλεξίου είστε καινούργια στα δημοτικά πράγματα. Η δική σας ματιά ποια είναι;

Ελ. Αλεξίου: Πριν έρθω στο Διόνυσο, ζούσα για αρκετά χρόνια στο Δήμο Αργυρούπολης- Ελληνικού, με τωρινό Δήμαρχο τον Γ. Κωνσταντάτο. Πολύ νέος ηλικιακά και πολύ δραστήριος, κάνει έργο και ο κόσμος απλά τον θέλει. Στην Άνοιξη ζω εδώ και 22 χρόνια και όταν με προσέγγισε ο Εύπολις είπα ναι, θα «σηκωθώ από τον καναπέ» -αυτό δεν λέμε άλλωστε ως στοιχείο προσωπικής κινητοποίησης και συμμετοχής;- για να ασχοληθώ με τα δημοτικά θέματα και ό,τι μπορώ να κάνω, θα το κάνω. Παρά τα όσα λάθη βλέπω γύρω μου, είμαι πεπεισμένη πως τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν, όλα αλλάζουν εξάλλου. Κυρίαρχο θέμα, φυσικά, οι σωστές υποδομές. Θεωρώ πως ο πληθυσμός των 7 κοινοτήτων θα συνεχίσει να αυξάνεται και λόγω της κλιματικής αλλαγής, άρα είναι ανάγκη να μεριμνήσουμε τώρα για τη βελτίωση των υποδομών. Και τότε θα έχουμε την ευκαιρία και να αναδείξουμε σημεία της όμορφης περιοχής μας και να τα εκμεταλλευτούμε.

Οδός Διονύσου: Πώς βλέπετε το Δημοτικό Συμβούλιο, του οποίου είστε Γραμματέας;

Ελ. Αλεξίου: Είναι πολλές οι φορές που θεωρώ ότι το Δ.Σ. συνεδριάζει απλά γιατί είναι ένας θεσμός και οφείλουμε να συμμετέχουμε. Όμως, δεν νιώθω ότι επιδρώ ούτε ότι λειτουργεί διαδραστικά. Ο ένας θα φωνάξει στον άλλο, κάποιος θα πετάξει τα βέλη του στην άλλη πλευρά γιατί υπάρχουν από παλιά διαφορές. Εμένα, όμως, που είμαι καινούργια, δεν με ενδιαφέρει αυτό και δεν πρέπει να με ενδιαφέρει, όπως και τους ίδιους τους δημότες. Εκείνη τη στιγμή σπαταλούν πολύτιμο χρόνο – εξαιρουμένων κάποιων σοβαρών θεμάτων που χρήζουν ψήφισης –  αντί να συνεννοούνται  και οι αρμόδιοι κατά τομέα να βρίσκονται έξω και να δουλεύουν. Βλέπω μεμονωμένες περιπτώσεις που κάτι γίνεται, αλλά δεν αρκεί. Επίσης παρακολουθώ έναν πολύ δραστήριο Εμπορικό Σύλλογο που για να πω την αλήθεια υπερέχει σε διάφορα κοινά ζητήματα έναντι της Δημοτικής Αρχής.

Οδός Διονύσου: Άρα, για να συνοψίσουμε, ασυνέχεια στα έργα, ασυνέπεια στις δεσμεύσεις, αλλά και διαιώνιση μιας παλιάς νοοτροπίας. Προεκλογικά, όταν πραγματοποιούνταν διερευνητικές επαφές ανάμεσα στις παρατάξεις, αυτά τα είχατε εντοπίσει στην παράταξη της σημερινής Διοίκησης;

Δ. Αλεξανδρής: Όχι απολύτως -ασφαλώς είχαμε επιφυλάξεις. Ο βασικός λόγος που δεν συμπράξαμε, αν αυτό αποτελεί  ένα συναφές ερώτημα, ήταν πως δεν είχαμε εμπιστοσύνη.

Κ. Κουριδάκης: Βλέπαμε πώς εξελισσόταν η κατάσταση και είχαμε τελικά δίκιο, όπως είπα και πριν. Να κάνω μια παρένθεση εδώ: Στη διάρκεια της προηγούμενης περιόδου υπήρχαν πολλές επαφές και συναντήσεις ανάμεσα στις παρατάξεις της μειοψηφίας για να αναχαιτίσουμε από κοινού ενέργειες της Δημοτικής Αρχής με τις οποίες διαφωνούσαμε, τότε. Από τις πολλές συζητήσεις είχε προκύψει και η ανάγκη να στραφούμε σε μια διαφορετική μορφής διοίκηση. Εξετάζαμε την πιθανότητα και τη δυνατότητα να κατεβούμε πολλοί μαζί σε ένα συνδυασμό. Στην πορεία είχε διαφανεί πως ο Εύπολις και η παράταξη Ζαμάνη θα μπορούσαν να συμπράξουν με επικεφαλής τον υποφαινόμενο για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα και για μια Διοίκηση με άλλη νοοτροπία και άλλη προοπτική. Σε όλο αυτό το διάστημα μόνο εμείς ήμασταν ξεκάθαροι και ειλικρινείς. Οι υπόλοιποι προσέρχονταν με κλειστά χαρτιά από ό,τι φάνηκε, γιατί ουδείς μάλλον ήθελε πραγματικά ένα συνεργατικό σχήμα. Εμείς, μάλιστα, αποδείξαμε την καθαρή πρόθεσή μας, συνεργαζόμενοι με έναν ακόμη πόλο, αυτόν του Δημήτρη Ζαφειρόπουλου.

Γ. Κανουπάκης: Έρχονταν, βέβαια, στις συναντήσεις αρκετοί για να βολιδοσκοπήσουν, αλλά τη συνεργασία στην ουσία δεν την ήθελαν. Είχαν προαποφασίσει ότι θα κατέβαιναν καθένας μόνος του.

Δ. Αλεξανδρής: Αυτά προεκλογικά. Εν συνεχεία, και ανάμεσα στις δυο Κυριακές, εμείς αποφασίσαμε να στηρίξουμε τη σημερινή Διοίκηση: Αφού δεν πετύχαμε το συνεργατικό σχήμα, είπαμε -προφανώς δεν το επιβάλαμε- ότι όποιος είναι στο δεύτερο γύρο θα στηρίξει τον άλλο απέναντι στο συνδυασμό Καλαφατέλη γιατί το πρωτίστως ζητούμενο ήταν να αλλάξει σελίδα ο Δήμος. Η θητεία του ήταν καταστροφική, ξοδεύτηκαν εκατομμύρια, ο Δήμος χρεώθηκε με 15 εκατομμύρια, χρεοκόπησε δηλαδή, χωρίς να αφήσει τίποτε πίσω. Και το περίεργο, και η απορία όλων μας, είναι γιατί η Διοίκηση Μαϊχόσογλου αυτό δεν το αναδεικνύει μέχρι σήμερα…

Κ. Κουριδάκης: Θα δεχθώ ότι στην πρώτη θητεία του ο πρώην Δήμαρχος είχε μια δύσκολη δουλειά, να συνενώσει τις Κοινότητες, εξ ανάγκης όμως, χωρίς όραμα και με γνωστές υποσχέσεις προς κάθε κατεύθυνση. Και για τη δεύτερη θητεία δεν μπορώ να τον κατηγορήσω πλήρως, γιατί πέρασε πάλι δυσκολίες, με τη ΜΗΔΕΙΑ, τις πυρκαγιές, την πανδημία κ.λπ. Όμως, δεν πρέπει να ξεχάσουμε πως όποια έργα έφερε στο Δήμο, του τα «πρόσφεραν» από την κυβέρνηση, άνωθεν. Στο τέλος και της θητείας Μαϊχόσογλου θα δούμε λίστα έργων νέων ή συνεχιζόμενων. Αυτό, άραγε, θα σημαίνει πως άσκησε καλή διοίκηση; Όχι, κατά τη γνώμη μου. Απλά, θα συνεχίσει να τροφοδοτεί τη μακρά αλυσίδα όποιων επωφελούνται από αυτά.

Δ. Αλεξανδρής: Χαρακτηριστικό παράδειγμα εδώ η κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα τελευταία τρία χρόνια. Γιατί; Για να υπάρχει η δυνατότητα συνεχούς εκταμίευσης.

Κ. Κουριδάκης: Και για να βρουν την ευκαιρία κάποιοι να φτιάξουν εταιρείες της τελευταίας στιγμής, ώστε να επωφεληθούν αναλόγως, για να το πω ευθέως.

Γ. Κανουπάκης: Και πάμε, έτσι, στο θέμα της ενημέρωσης. Για τίποτα από τα παραπάνω δεν υπάρχει ουσιώδης και επίσημη ενημέρωση ούτε λογοδοσία ή ανάλυση των οικονομικών πεπραγμένων, κάτι που γίνεται και στο μικρότερο Σύλλογο. Γι’ αυτό άλλωστε υπάρχει και η εσωτερική αντιπαλότητα στην παράταξη της Δημοτικής Αρχής. Γιατί αν και κάποιοι έχουν ζητήσει τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου, δεν τα έχουν πάρει. Πέραν αυτών πρέπει να γνωρίζουν την πραγματική εικόνα, πρώτα απ’ όλα οι δημότες. Να θυμίσω εδώ πως ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού είναι καινούργιοι κάτοικοι και, δυστυχώς, σχετικά αδιάφοροι στην εκλογική διαδικασία, κάτι που ανατρέπεται πολύ δύσκολα -να ενημερώσεις, δηλαδή, όλο αυτό το κοινό, να το πείσεις για το όφελος που θα έχει αν γνωρίζει πώς έχουν τα πράγματα και μετά να πάει να ψηφίσει αφού κρίνει και ελέγξει προηγουμένως. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην κεντρική πολιτική σκηνή, μικρογραφία της είμαστε άλλωστε. Πρόθεση για γνήσια ενημέρωση δεν υπάρχει, μόνο πρόθεση για επικοινωνία/προπαγάνδα μέσω των κοινωνικών δικτύων. Από την άλλη βέβαια, ποιος να ενημερώσει και γιατί, αν δεν έχει κάτι σοβαρό να πει;

Κ. Κουριδάκης: Η γενικότερη- τεράστια- ένδεια στην ενημέρωση καθρεφτίζεται και στα ίδια τα ΜΜΕ της πόλης. Παλιά, στις περισσότερες προ-καλλικρατικές Κοινότητες υπήρχαν μια και δυο εφημερίδες. Πλέον, πολιτική ενημέρωση κάνει μόνον η Οδός Διονύσου.

Οδός Διονύσου: Ευχαριστώ αλλά δεν θα έπρεπε να είναι έτσι!

Κ. Κουριδάκης: Δείχνει εντούτοις πως στο Δήμο που ζούμε δεν μας ενδιαφέρει η εξέλιξη, αλλά η συντήρηση μιας έως και νοσηρής κατάστασης, που, όπως είπα, ήταν προδιαγεγραμμένη.

Ελ. Αλεξίου: Το ίδιο έλλειμμα στην ενημέρωση, πάντως, μου μεταφέρουν και από την οργανωμένη επιχειρηματικότητα. Συμβαίνει δε το παράδοξο, πιο πολλά πράγματα να προωθούνται μέσω του Εμπορικού Συλλόγου παρά μέσω της Δημοτικής Αρχής.

Γ. Κανουπάκης: Η δική μου η εμπειρία λέει πως ένα σωστά διαρθρωμένο Γραφείο Τύπου, ένας έμπειρος σύμβουλος επικοινωνίας, μπορεί να καθοδηγήσει και σε θέματα στρατηγικής. Εδώ δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Οδός Διονύσου: Να περάσουμε τώρα στο δικό σας ρόλο ως αντιπολίτευσης.

Κ. Κουριδάκης: Προσωπικά, λόγω του νόμου της ενισχυμένης αναλογικής, νιώθω ότι είμαστε τελείως διακοσμητικοί, σε αντίθεση με τις δυνατότητες που μας έδινε η απλή αναλογική της προηγούμενης θητείας.

Γ. Κανουπάκης: Το περίεργο είναι πως αν και ως παράταξη κρατήσαμε και, μάλιστα, αυξήσαμε κατά τι το εκλογικό ποσοστό του 2019, η εκπροσώπησή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο μειώθηκε στο μισό, από 6 που είχαμε πριν εκλέξαμε 3 δημοτικούς συμβούλους την τελευταία φορά. Μιλάμε για λιγότερη Δημοκρατία, με ευθύνη της Πολιτείας. Ένας Δήμαρχος, ωστόσο, αν ήθελε να λειτουργήσει καλοπροαίρετα και εποικοδομητικά, ξεπερνώντας τα στεγανά του νόμου, για την καλή έξωθεν μαρτυρία αλλά και για την ουσία των πραγμάτων, θα έπρεπε να κουβεντιάζει και να συνεργάζεται πάνω στα προβλήματα, να συζητάει, να ακούει, να δέχεται ή να απορρίπτει τεκμηριωμένα. Αυτή τη στιγμή, αντιθέτως, δεν υπάρχει παρά αδιαφορία για τους υπόλοιπους κι έτσι οι παρατάξεις καθίστανται διακοσμητικές, όπως είπε ο Κωστής.

Οδός Διονύσου: Αυτά που λέτε προϋποθέτουν όμως μια βαθειά αυτοδιοικητική γνώση και εμπειρία.

Γ. Κανουπάκης: Αυτοδιοικητική κουλτούρα δηλαδή. Που εδώ δεν υπάρχει.

Κ. Κουριδάκης: Και δεν είχε φανεί ότι υπήρχε, ήδη από την προηγούμενη περίοδο, αφού η παρουσία της Δημάρχου από τα έδρανα της αντιπολίτευσης ήταν τότε από μηδενική έως και αρνητική. Με δυο λόγια είναι σαφές πως η Δήμαρχος, ουσιαστικά, τοποθετήθηκε με βούληση άλλων και πήρε ένα ρόλο που δεν ήξερε πώς να τον χειριστεί. Αυτή η κατάσταση δεν μας δίνει ούτε περιθώριο ούτε διάθεση να παρέμβουμε δυναμικά, όσο το κάναμε τα προηγούμενα χρόνια.

Γ. Κανουπάκης: Δεν έχουμε αποστεί, όμως, των αρχών μας. Οι θέσεις μας ήταν και παραμένουν ίδιες.

Κ. Κουριδάκης: Είναι αλήθεια πως την παρουσία μας αυτούς τους 14 μήνες θα τη χαρακτήριζα ασθενική. Δεν νιώθω ότι κάνουμε κάτι ιδιαίτερο, επειδή πρώτον είμαστε διακοσμητικοί και δεύτερον απογοητευμένοι, τόσο από την κατάσταση στο Συμβούλιο, όσο από την κατάσταση του Δήμου και από το ίδιο το πολιτικό προσωπικό.

Δ. Αλεξανδρής: Να προσθέσω και άλλη μια παράμετρο εδώ, εκτός από την απογοήτευση. Οποιαδήποτε αντιπολίτευση κάνουμε, στην ουσία θα αναδεικνύεται πάλι ο Καλαφατέλης, δηλαδή μια επιστροφή στα ίδια. Είμαστε, λοιπόν, ακόμη «μαγκωμένοι» και δεν έχουμε ξεκαθαρίσει πώς θα κινηθούμε. Τελούμε εν αναμονή, κατά μία έννοια.

Οδός Διονύσου: Νομίζω πως ο Εύπολις και το 2019 και το 2023 βασίστηκε στη νέα γλώσσα, στο νέο ύφος, στη νέας μορφής διοίκηση, στη μεγαλύτερη οικολογική ευαισθησία, ώστε να διεμβολίσει τα δίπολα εκείνων των εκλογών. Αν δεν αφίστασθε αυτών των αρχών, πώς θεωρείτε πως πρέπει να κινηθείτε; Συγκρίνω την προηγούμενη παρουσία σας, σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο με άλλη βέβαια δυναμική και συσχετισμούς και με το Σπύρο το Γιαννουλάτο στις τάξεις σας.

Κ. Κουριδάκης: Είναι αλήθεια πως όλοι εμείς έχουμε τις επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις μας, είμαστε ενεργοί πολίτες, εργαζόμενοι δεν καθόμαστε λεπτό. Από εκεί και πέρα, πάντα ο πρώτος καιρός σε μια μακρά θητεία έχει σκαμπανεβάσματα. Χάσαμε και τον Σπύρο Γιαννουλάτο, ένα στέλεχος με γνώση και εμπειρία, που ήταν δύναμη για την παράταξη. Συνεχίζουμε, όμως, και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε. Βέβαια, σε μια νέα διοίκηση περιμένεις να δεις τι θα γίνει και τι θα κάνει, ώστε να συμμετάσχεις πιο δυναμικά, στην πορεία, πιο αποφασιστικά, με θέσεις, κριτική και ισχυρότερη παρουσία.

Γ. Κανουπάκης: Κοίτα, την αντιπολίτευση την προκαλεί και η συμπολίτευση, πρέπει να σου δώσει το έναυσμα. Εδώ, επειδή το τοπίο είναι θολό και οραματική γλώσσα δεν υπάρχει καθόλου ούτε θέσεις εκφράζονται για να καταλάβουμε τι θέλει και τι σχεδιάζει μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα η Δημοτική Αρχή, τι αντιπολίτευση ακριβώς να κάνεις; Γι’ αυτό μιλάμε για αναμονή, αντί για ορμή και δυναμική -με εποικοδομητική, φυσικά, διάθεση. Όση πίεση και να ασκήσεις, στο μεταξύ, δεν έχει αποτέλεσμα γιατί από την άλλη πλευρά υπάρχει η λογική και η τακτική της «απόλυτης πλειοψηφίας», σε αντίθεση με την προηγούμενη θητεία.

Δ. Αλεξανδρής: Θα το έχεις καταλάβει πως εμάς μας ενδιαφέρει ο Δήμος και τα προβλήματά του, αυτά που άλλοι Δήμοι τα έχουν λύσει εδώ και χρόνια. Εμείς, δυστυχώς, είμαστε καταδικασμένοι να ασχολούμαστε ακόμη με τα σκουπίδια ή την αποχέτευση. Θα συνεχίσουμε πάντως να προσπαθούμε, δεν το βάζουμε κάτω και θα δούμε στη συνέχεια πώς θα κινηθούμε, ενόψει και της όποιας επόμενης ημέρας.

Ο.Δ.: Σας ευχαριστώ και τους τέσσερις!

Κ. Κουριδάκης- Δ. Αλεξανδρής- Ελ. Αλεξίου- Γ. Κανουπάκης: Κι εμείς ευχαριστούμε!