Το αίσθημα της απογοήτευσης για την εικόνα που παρουσιάζει η Δημοτική Κοινότητα Διονύσου κυριάρχησε στην τοποθέτηση του Προέδρου Τ. Μπάση κατά τη χθεσινή, Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου, όπου πραγματοποιήθηκε- με πρωτοβουλία του- απολογισμός έργου για την τελευταία διετία: “Ντρέπομαι για ό,τι έχει γίνει στο Διόνυσο, παρόλες τις πιέσεις, τα έγγραφα, τις αποφάσεις μας και τις συναντήσεις μου με τους Αντιδημάρχους. Στις υπόλοιπες Δημοτικές Κοινότητες όλο και κάτι γίνεται, αλλά όχι εδώ. Μπορεί να φταίω κι εγώ και να μην ξέρω να διεκδικήσω με το σωστό τρόπο πράγματα για τον τόπο μου. Η κατάσταση είναι άθλια και οφείλεται από τη μια πλευρά στην έλλειψη προσωπικού, αλλά από την άλλη πλευρά στην έλλειψη συντονισμού”, είπε ο Πρόεδρος αφήνοντας και αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται έργα σε άλλες περιοχές του Δήμου με όχημα προσωπικές πιέσεις και σχέσεις, αλλά όχι και στο Διόνυσο.
Την πεποίθηση του κ. Μπάση πως η Κοινότητα έχει μείνει πολύ πίσω συμμερίστηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι, απονέμοντας τα εύσημα για την ειλικρίνειά του: Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Καλαφατέλης με τον Γ. Τσουδερό από την Ενωτική Πρωτοβουλία, ο Γ. Φωτάκης από τη Νέα Πνοή για το Διόνυσο και ο Σπ. Σπηλιώτης από τη Δημοκρατική Ανατροπή. Παρόντες επίσης ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Κ. Μπομπής και ο Πρόεδος του ΑΟ Διονύσου Λ. Γεωργοκίτσος. Ενώ σχολιάστηκε αρνητικά η απουσία του Δημάρχου Δ. Ζαμάνη, του τοπικού Αντιδημάρχου (και Τεχνικών Υπηρεσιών-Χωροταξίας- Πολεοδομίας) Ευ. Λυρούδια, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Τ. Μπάση και των υπολοίπων ντόπιων δημοτικών συμβούλων της Διοίκησης (Θ. Στάικου, Β. Δαρδαμάνη και Δ. Αλεξανδρή), οι οποίοι είχαν προσκληθεί να παρίστανται.
Οι παραπάνω στάθηκαν κυρίως στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τη Δημοτική Κοινότητα, τα οποία μεταφέρονται από χρόνο σε χρόνο χωρίς μια οριστική αντιμετώπιση: Τα 43 στρέμματα του ΤΥΠΕΤ, η οριοθέτηση των 260 στρεμμάτων Κοινόχρηστων Χώρων που αποδόθηκαν στο Δήμο με την εφετειακή απόφαση του 2011, η τακτοποίηση του ημιτελούς κτηρίου των αποδυτηρίων στο χώρο του γηπέδου, η συντήρηση του γηπέδου και των βοηθητικών χώρων του, το κτήριο του Δημαρχείου και του Πολιτιστικού Οργανισμού και η οδοποιία.
Αναφορά υπήρξε επίσης και για το έργο της αποχέτευσης που προχωρεί μεν γρηγορότερα στον υπόλοιπο Δήμο, αλλά όχι με τους αναμενόμενους ρυθμούς στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου, κάτι που γεννά φόβους για την έγκαιρη ολοκλήρωσή του μετά και από τη διετή παράταση που προσφάτως δόθηκε στον ανάδοχο.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί η έκκληση του κ. Φωτάκη προς τους συναδέλφους του των υπολοίπων παρατάξεων να στηρίξουν τα θέματα του Διονύσου, όταν θα γίνουν οι σχετικές παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και όταν έρθει σε λίγο καιρό προς ψήφιση το Τεχνικό Πρόγραμμα. Ενώ ο κ. Σπηλιώτης από την πλευρά του υπενθύμισε πως ο καλλικρατικός νόμος έχει θεσπίσει θεσμούς και διαδικασίες, όπως η Γενική Συνέλευση κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας (άρ. 85 του Ν. 3852/2010) και ο συμμετοχικός Προϋπολογισμός, που ήδη εφαρμόζονται με επιτυχία σε άλλους Δήμους, όπως η Κηφισιά, και που θα μπορούσαν- μετά από διεκδίκηση- να ενεργοποιηθούν και στο Δήμο Διονύσου.