Η παραλαβή του έγινε το Μάρτιο του 2015, ο αγιασμός τελέσθηκε τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου, οι πόρτες άνοιξαν επισήμως τρεις μήνες αργότερα, αλλά ενάμιση χρόνο μετά- και μια πενταετία μετά από το θεμέλιο λίθο- παραμένουν τα προβλήματα στο Κλειστό Γυμναστήριο Διονύσου.
Που στην πραγματικότητα, όπως τονίζει σε σχετική του ανάρτηση ο τέως αρμόδιος αντιδήμαρχος Β. Κοκμοτός, είναι Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων και Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Λυκείου Διονύσου, το οποίο ως φυσικός παραλήπτης, δια του τότε Διευθυντή του αρνήθηκε να το παραλάβει λόγω αδυναμίας φύλαξής του εξαιτίας της απόστασης από το σχολείο.
Η Οδός Διονύσου με αφορμή επιστολή των Συλλόγων Γονέων Γυμνασίου και Λυκείου που ζητούν τη χρήση του Γυμναστηρίου από τους μαθητές των σχολείων της περιοχής, επισκέφθηκε το χώρο και συνομίλησε με δυο από τους προπονητές του Αθλητικού Ομίλου Διονύσου, τον Β. Σούλη παλαίμαχο διεθνή μαπσκετμπολίστα και τη Μ. Γιαλιά δασκάλα ρυθμικής γυμναστικής.
Οι δυο προπονητές αναφέρθηκαν με κάθε λεπτομέρεια στα προβλήματα που παρουσιάζει ο χώρος, τα οποία αφενός εγκυμονούν κινδύνους για όσους αθλούνται εκεί, παιδιά και ενήλικες, και αφετέρου συντελούν στη συνεχή φθορά του.
Από την πρώτη στιγμή ολοκλήρωσης του έργου, το σημαντικότερο πρόβλημα και κίνδυνο για τους αθλούμενους αποτελούσε το δάπεδο που είναι από τσιμέντο, για παιδιά που προπονούνται στο μπάσκετ, στο βόλλεϋ αλλά και στη γυμναστική. Οι τραυματισμοί και τα εγκαύματα από πτώσεις είναι στην ημερήσια διάταξη, τονίζουν οι δυο προπονητές, θεωρώντας απαραίτητη την ανακατασκευή του δαπέδου με παρκέ. Την ανάγκη αυτή παραδέχεται και ο κ. Κοκμοτός, καθηγητής φυσικής αγωγής και ο ίδιος: “Το Γυμναστήριο στο Διόνυσο δεν κατασκευάσθηκε για να είναι Δημοτικό, συνεπώς δεν πληροί αυτές τις προδιαγραφές, όμως εφόσον αθλούνται παιδιά και μεγάλοι πρέπει το δάπεδο να αντικατασταθεί με παρκέ”. Υπενθυμίζεται εντούτοις εδώ πως στο Δελτίο Τύπου του Δήμου για τη διοικητική παραλαβή του Γυμναστηρίου, το Μάρτιο του 2015, αναγράφεται επί λέξει: “Την Παρασκευή 27 Μαρτίου υπεγράφη το πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής της «Σχολικής αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εγκαταστάσεων στο λύκειο Διονύσου (Κλειστό Γυμναστήριο Διονύσου)», από την Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Κατερίνα Γκιζελή,…” (σ.σ. η υπογράμμιση δική μας).
Εξίσου επικίνδυνες είναι και οι μπασκέτες, που έχουν τοποθετηθεί, και που προορίζονται κανονικά για εξωτερικό χώρο:“Αν κάποιος αθλητής καρφώσει τη μπάλα στο καλάθι, πολύ πιθανόν η μπασκέτα να ξηλωθεί ολόκληρη και ο ίδιος να τραυματιστεί άσχημα”, λέει ο κ. Σούλης. Ο ίδιος επισημαίνει πως στις μπασκέτες δεν υπήρχε κανένα προστατευτικό. Μετά από κρούσεις σε τοπική επιχείρηση, κατάφερε να αποσπάσει χορηγία δυο στρωμάτων, που τυλίγονται γύρω από τις βάσεις “για να μην έχουμε κάποιο ατύχημα σαν του Γιάνκοβιτς, ο μη γένοιτο”.
Μαζί με τις μπασκέτες εξωτερικού χώρου, πρόβλημα αποτελούν και οι αεραγωγοί. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, είναι τοποθετημένοι σε ύψος απαγορευτικό για διεκδίκηση από ομάδες ανδρών, ακόμη και παίδων, λέει ο κ. Σούλης
Με χορηγία και πάλι προσπαθεί να εξασφαλίσει την προμήθεια μερικών σταθερών πάγκων, για να κάθονται οι αθλητές στη διάρκεια αγώνων. Μέχρι σήμερα χρέη πάγκου εκτελούν μερικές καρέκλες, που δώρισε ο Αθλητικός Όμιλος Διονύσου, και που στοιβάζονται σε διπλανή αποθήκη.
Το τρίτο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο χώρος είναι οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις του και το σύστημα ψύξης- θέρμανσης: «Είναι ασφαλώς καλύτερα από όταν αναγκαζόμασταν να προπονούμαστε χειμώνα στο υπαίθριο γήπεδο του 2ου Δημοτικού, αλλά και πάλι φέτος υπήρξαν φορές που τα παιδιά αθλούνταν με θεροκρασίες υπό το μηδέν, επειδή το σύστημα δεν δούλευε», τονίζουν οι δυο προπονητές.
Επιπλέον στη διάρκεια ισχυρών βροχοπτώσεων η οροφή στάζει και το Γυμναστήριο πλημμυρίζει, με αποτέλεσμα να έχουν σημειωθεί ακυρώσεις αγώνων. Τέλος, “τα αποδυτήρια είναι καταπληκτικά και με επένδυση μαρμάρου- αλλά χωρίς παγκάκια ή μια κρεμάστρα για τους αθλητές που θέλουν να αλλάξουν μετά τον προπόνηση ή τον αγώνα”!
Τα φώτα, συμπληρώνει η κ. Γιαλιά, θα πρέπει να τοποθετηθούν στην οροφή του Γυμναστηρίου. Σήμερα, έτσι όπως φωτίζουν, δημιουργούν σκοτεινά σημεία στο χώρο
Όσο για την τήρηση του σκορ, σήμερα γίνεται χειρόγραφα, μια που ηλεκτρονικός πίνακας για τη δουλειά αυτή δεν υπάρχει.
Τα παραπάνω προβλήματα έχουν τεθεί εκ μέρους του Αθλητικού Ομίλου Διονύσου κατ’ επανάληψη υπόψη τόσο των τέως αρμοδίων Αντιδημάρχων Τεχνικών Υπηρεσιών Ευ. Λυρούδια και Παιδείας Β. Κοκμοτού, όσο και του Δημάρχου Δ. Ζαμάνη. Ο τελευταίος στη διάρκεια της πρόσφατης κοπής πίτας του ΑΟΔ διαβεβαίωσε πως στον Προϋπολογισμό του Δήμου για το 2017 υπάρχει κονδύλι που αφορά στο Κλειστό Γυμναστήριο (σ.σ. πρόκειται για 45.000 ευρώ για “Προμήθεια και τοποθέτηση ξύλινου δαπέδου στο Κλειστό Γυμναστήριο της ∆.Κ. ∆ιονύσου” που ψηφίστηκε στην Α’ αναμόρφωση Προϋπολογισμού τον περασμένο Φεβρουάριο), ενώ δεσμεύθηκε τόσο για την ανακατασκευή του δαπέδου, όσο και για την αντικατάσταση των μπασκετών αλλά και για την προμήθεια και τοποθέτηση πίνακα σκορ.