Σε ενημέρωση προ Ημερησίας Διατάξεως για τα τρία σημαντικότατα ζητήματα που απασχολούν την πόλη- την πιθανή εγκατάσταση πλευρικών διοδίων στον Άγ. Στέφανο και τη Βαρυμπόμπη, την ανάρτηση των δασικών χαρτών για την περιοχή μας και τη φήμη περί εγκατάστασης ηλικιωμένων προσφύγων σε ίδρυμα του Αγ. Στεφάνου- προχώρησε στη χθεσινή (11/4) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης.
Ειδικότερα ο κ. Ζαμάνης αναφερόμενος στους δασικούς χάρτες ανέφερε πως το πρωί της Τρίτης 11 Απριλίου, και στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Σ. Φάμελλου, ο ίδιος μετέφερε στον υπουργό τούς προβληματισμούς σχετικά με την ανάρτηση των δασικών χαρτών που απασχολούν το Δήμο και τους πολίτες του. Από την πλευρά του ο κ. Φάμελλος παραδέχθηκε πως στο σχετικό νόμο υπάρχουν παραλείψεις, που όμως για να θεραπευθούν απαιτούνται περαιτέρω νομοθετικές προβλέψεις. Μέχρι σήμερα, υπογράμμισε ο κ. Ζαμάνης, μόνο το 40% των Δήμων της χώρας έχουν στείλει χάρτες με τα περιγράμματα, ενώ ήδη δόθηκε προθεσμία μέχρι τέλους Ιουνίου για τους υπόλοιπους. Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγο καιρό, το Δημοτικό Συμβούλιο είχε πάρει την απόφαση- πολιτική τη χαρακτήρισε ο Δήμαρχος- να αποστείλει στις αρμόδιες υπηρεσίες όλα τα περιγράμματα της περιοχής με χρώμα πορτοκαλί, δηλαδή με τακτοποιημένο τον πολεοδομικό τους χαρακτήρα: “Είναι αδιανόητο, τόνισε ο κ. Ζαμάνης, να πιθανολογούμε πως ο Άγ. Στέφανος μπορεί να έχει δασικά κομμάτια, τη στιγμή που έχει Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο”.
Επιπλέον, ο Δήμαρχος υπογράμμισε πως μετά και από τη φήμη που υπήρξε για υπογραφή της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την τοποθέτηση διοδίων, ζητήθηκε από τον ίδιο υπουργό, τον κ. Φάμελλο, η κυκλοφοριακή μελέτη, εφόσον έχει εκπονηθεί. Σύμφωνα με τον κ. Ζαμάνη, στο διάστημα του τελευταίου μήνα οι δυο Δήμοι, Διονύσου και Κηφισιάς, καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να υπάρξει διάλογος και ουσιαστικές δεσμεύσεις για το θέμα από τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη.
Όσον αφορά, τέλος, στη φήμη για την εγκατάσταση ηλικιωμένων προσφύγων σε οίκο ευγηρίας του Αγ. Στεφάνου, που “έβαλε φωτιά στο τηλεφωνικό κέντρο του Δημαρχείου και προκάλεσε ανησυχίες σε πολλούς συνδημότες” ο Δήμος- όπως είχε αναφερθεί και στο σχετικό Δελτίο Τύπου- επικοινώνησε με την ύπατη αρμοστεία αλλά και με ΜΚΟ, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοια προοπτική. “Παρακολουθούμε στενά το θέμα”, τόνισε επανειλημμένα ο κ. Ζαμάνης, που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Δημοτική Αρχή να στραφεί στην έκφραση της κοινής γνώμης και να αξιοποιήσει τη δυνατότητα που της δίνει ο Καλλικράτης για τη διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος πάνω σε σημαντικά θέματα, ενώ, όπως είπε, ο Δήμος λειτούργησε μάλλον πυροσβεστικά για τις ανησυχίες παρά καπηλεύτηκε το θέμα.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί η πρόταση του Σπ. Σπηλιώτη από τη Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου, που ζήτησε να γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με όλα τα στοιχεία, ώστε και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι να πάρουν θέση: “Να αποτρέψουμε την ανάπτυξη ξενοφοβικών και ρατσιστικών συμπεριφορών”, υπογράμμισε ο Σπηλιώτης.