logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την προσπάθεια του κ. Καλαφατέλη να πείσει τους συνδημότες μας για το «μεγάλο και υπερήφανο έργο» το οποίο εκτέλεσε ως δήμαρχος. Μιας και επιλέγει το facebook για να μάς ενημερώσει για τα επιτεύγματά του, δεν μπορούμε παρά να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι ή μάς trollάρει ή υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών. Για την αποκατάσταση της αλήθειας και την ενημέρωση των δημοτών, παραθέτουμε ένα προς ένα τα «επιτεύγματά» του και τα πραγματικά γεγονότα για τα έργα στον Δήμο Διονύσου.

1. Δίκτυο Αποχέτευσης ακαθάρτων στις Δ.Κ. Αγ. Στεφάνου, Διονύσου, Κρυονερίου, Ροδόπολης και Σταμάτας,  προϋπολογισμού 8.670.000 ευρώ.

Η σημερινή διοίκηση Ζαμάνη παρέλαβε μία σύμβαση για την κατασκευή του έργου, με εργολάβο την εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΤΕ, την οποία σύμβαση υπέγραψε ο κ. Καλαφατέλης  5 ημέρες πριν παραδώσει τη δημαρχία στις 01/09/2014 και χωρίς να έχει προβλέψει ποινικές ρήτρες στη σύμβαση (!!!).

Παρά τις καθυστερήσεις, τις παλινωδίες και τις κακοτεχνίες του εργολάβου, η σημερινή  διοίκηση κατόρθωσε να προχωρήσει στην υποκατάσταση της ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΤΕ από την εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, με αποτέλεσμα να διασώσει το έργο και το υπόλοιπο της χρηματοδότησής του από το ΕΣΠΑ, συνολικού ύψους 8.670.000 ευρώ.

Αλήθεια ο κ. Καλαφατέλης και η δημοτική παράταξή του, τι ψήφιζαν στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα, όταν όλοι μας αγωνιούσαμε για τη συνέχιση του έργου; Απλά έκαναν μικροπολιτική του χειρίστου είδους, εις βάρος των υποδομών του Δήμου και της ποιότητας ζωής των δημοτών. 

2. Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων Δροσιάς και Άνοιξης, προϋπολογισμού 9.287.000 ευρώ.

Μετά την αποχώρηση του εργολάβου αποχέτευσης για τη Δροσιά,  κατασκευάζοντας μόνο  το 50% του έργου, η σημερινή διοίκηση κατόρθωσε να εντάξει το υπόλοιπο έργο της Δροσιάς και το αντίστοιχο της Άνοιξης στο ΕΣΠΑ και να προχωρήσει στις εγκρίσεις των μελετών από την ΕΥΔΑΠ. Η  δημοπράτηση του έργου της Δροσιάς θα γίνει στις 05/05/2019 και αυτή του έργου της Άνοιξης, έως το τέλος του 2019.

3. Ανέγερση 1ου δημοτικού σχολείου Κρυονερίου προϋπολογισμού 4.500.000 ευρώ.

Η σημερινή διοίκηση Ζαμάνη παρέλαβε μία οικοδομική άδεια που εκδόθηκε το 2014 και καμία χρηματοδότηση. Κατόρθωσε να επικαιροποιήσει την άδεια οικοδομής,  να συντάξει τα σχέδια εφαρμογής  και να εντάξει  το έργο στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής με αποτέλεσμα αυτό να δημοπρατείται εντός του Απριλίου 2019.

4. Κατασκευή 12θέσιου Λυκείου Διονύσου προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ.

Παρελήφθη απλά μία αρχιτεκτονική και στατική  μελέτη και η  σημερινή διοίκηση προχώρησε στην ολοκλήρωση του φακέλου, στην έκδοση της οικοδομικής  άδειας, στη χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής και στη δημιουργία των τευχών δημοπράτησης, μετά από απαίτηση της ΚΤΥΠ Α.Ε. Το έργο προβλέπεται να δημοπρατηθεί έως το τέλος Μαΐου 2019.

5. Επεμβάσεις στο κτίριο της  ΚΕΔ για την Στέγαση του ΕΠΑΛ Κρυονερίου προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

Παρελήφθη μία ημιτελής αρχιτεκτονική μελέτη για ένα κτίριο που έχει παραχωρηθεί εδώ και πάνω από μία δεκαετία και του οποίου η παραχώρηση έληγε. Η σημερινή διοίκηση Ζαμάνη  φρόντισε να ανανεωθεί το παραχωρητήριο  και να ενταχθεί  για χρηματοδότηση το έργο στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ του ΥΠΕΣ. Μετά από υπόδειξη του Υπουργείου Παιδείας, προχωρά η  σύνταξη μελετών προκειμένου στο κτίριο να γίνουν τα σχολικά εργαστήρια του ΕΠΑΛ Διονύσου.

6. Ανάπλαση πάρκου – πλατείας Αγ. Δημητρίου Δ.Κ. Κρυονερίου  προϋπολογισμού 730.000 ευρώ

Παρελήφθη μία προμελέτη η οποία είχε συνταχθεί προ δεκαετίας. Η σημερινή διοίκηση Ζαμάνη προχώρησε σε πλήρη μελέτη και ένταξη του έργου για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ του Πράσινου Ταμείου.

7. Αντιπλημμυρικό «Βρυσάκι» προϋπολογισμού 7.000.000 ευρώ & αντιπλημμυρικό «Πιπεροπούλου», προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ

Επί της σημερινής διοίκησης Ζαμάνη  εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε το αντιπλημμυρικό έργο «Βρυσάκι» της Δ.Κ. Αγ. Στεφάνου από την Περιφέρεια Αττικής, έπειτα από έντονες πιέσεις που ασκήθηκαν,  για ένα έργο που είχε μελετηθεί εδώ και πάνω από 10 χρόνια και έμενε στα συρτάρια. Τα ίδια ισχύουν και για το αντιπλημμυρικό «Πιπεροπούλου», προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ, στην Δ.Κ. Αγ. Στεφάνου αλλά και για την μελέτη διευθέτησης του ρέματος Διονύσου προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ.

8. Κατασκευή υπόλοιπου δικτύου αποχέτευσης σε Αγ. Στέφανο – Πευκόφυτο – Ραπεντώσα  προϋπολογισμού 18.800.000 ευρώ

Το έργο βρίσκεται στη διαδικασία οριστικής έγκρισης της μελέτης στην ΕΥΔΑΠ και η σημερινή διοίκηση Ζαμάνη έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή του από το ΕΣΠΑ. Αναμένεται η δημοπράτησή του έως το τέλος του 2019.

9. Πλήρης αναβάθμιση δικτύου ύδρευσης προϋπολογισμού 3.540.000 ευρώ &  εγκατάσταση συστήματος ελέγχου / τηλεχειρισμού στα δίκτυα ύδρευσης, προϋπολογισμού 1.854.000 ευρώ.

Και τα δύο έργα, προωθήθηκαν από τη σημερινή διοίκηση Ζαμάνη η οποία πέτυχε τη χρηματοδότησή τους από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ & το ΕΣΠΑ 2014 – 2020 αντίστοιχα.

Δυστυχώς για τον κ. Καλαφατέλη η σωστή τακτική θα ήταν η αυτοκριτική, όχι το αυτοτρολάρισμα.

Ο Δήμος Διονύσου με τη σημερινή  Διοίκηση από το 2014 έως και σήμερα, ενέταξε σε προγράμματα και πέτυχε τη χρηματοδότηση για έργα ύψους 69.300.000 ευρώ τα οποία και εκτελούνται προς όφελος των δημοτών μας. Αυτή η ΑΛΗΘΕΙΑ δεν αλλάζει και αυτή η ΑΛΗΘΕΙΑ θα κριθεί στις εκλογές.