Την τοποθέτηση του γλυπτού του Αργ. Φόρτωμα Ολυμπιακή Εκεχειρία από το Πάρκο Γλυπτικής όπου βρίσκεται σήμερα στον υπό κατασκευή κόμβο Καΐρη και Κυδωνιών στη Δημοτική κοινότητα Διονύσου, αποφάσισε στη χθεσινή του συνεδρίαση το Τοπικό Συμβούλιο Διονύσου. Η μεταφορά του συγκεκριμένου γλυπτού, στην οποία συμφωνεί και ο καλλιτέχνης, θα γίνει με μέριμνα της Τεχνικής Υπηρεσίας και αποτελεί, σύμφωνα με την Πρόεδρο του Τ.Σ. Γ. Κακούρη, την πλέον ενδεδειγμένη λύση και για την ανάδειξη του έργου αλλά και για τον εξωραϊσμό του κόμβου και της περιοχής, μια που το γλυπτό εμφανίζει το θέμα του, ένα περιστέρι κι ένα κλαδί ελιάς, από όποια πλευρά κι αν το κοιτάξεις.
Σύμφωνα με την εισήγηση, ο ίδιος ο κ. Φόρτωμας συναινεί στη μεταφορά του έργου του θεωρώντας αφενός πως το Πάρκο Γλυπτών έχει εγκαταλειφθεί και αφετέρου πως το «πατητήρι» που κατασκευάσθηκε πρόσφατα, έχει τοποθετηθεί σε λάθος σημείο και δεν ταιριάζει καθόλου με την ιδέα από την οποία ξεκίνησε η κατασκευή των γλυπτών. Να σημειώσουμε εδώ πως οι καλλιτέχνες, των οποίων τα έργα θαυμάζουμε στο Δάσος του Διονύσου, στον παλιό Σταθμό του τρένου, είχαν συμφωνήσει με την τότε Κοινότητα πως μεταφορά έργου σε άλλο σημείο θα γίνεται μόνο με τη σύμφωνη γνώμη του δημιουργού του.
Στην προϋπόθεση αυτή στάθηκαν ιδιαιτέρως όλοι οι τοπικοί σύμβουλοι θέλοντας να αποκλείσουν την πιθανότητα να αρχίσουν να φεύγουν σιγά σιγά όλα τα γλυπτά. Τόνισαν αντιθέτως την υποχρέωση να διατηρηθεί και να προστατευθεί το Πάρκο, ει δυνατόν και με την απαγόρευση διέλευσης οχημάτων, ιδιαιτέρως κατά τη διάρκεια των ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ.
–>Για την ιστορία να σημειωθούν τα εξής: Το Συμπόσιο Γλυπτικής, πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2004 στην Κοινότητα Διονύσου επί Σακ. Σωτηρίου, στο πλαίσιο του θεσμού των ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ και ενόψει της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα μας. Στο Συμπόσιο συμμετείχαν 15 από τους πιο γνωστούς γλύπτες της Ελλάδας, που επί ένα μήνα δούλευαν επιτόπου, μέσα στο Δάσος του Διονύσου, για να δημιουργήσουν έργα εμπνευσμένα από την ιδέα των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι όγκοι της πρώτης ύλης, Πεντελικό μάρμαρο που παρέπεμπε κατ’ ευθείαν στην αρχαία Ελλάδα, είχαν διατεθεί από την εταιρεία Μάρμαρα Διονύσου.
Εκτός από το συμπολίτη μας Α. Φόρτωμα και το έργο του Ολυμπιακή Εκεχειρία, συμμετείχαν ακόμη:
Ο Δ. Γερολυμάτος με το έργο Τήνελλα Καλλίνικε (Ζήτω άξιε νικητή)
Ο Βασίλι Βασίλι με το έργο 13082004, την ημερομηνία έναρξης των Αγώνων στην Αθήνα πριν 9 χρόνια
Ο Χ. Κουτσούρης με το έργο Οι 5 ήπειροι
Ο Έκτορας Παπαδάκης με Το κορίτσι του ensemble
Ο Χρήστος Λαζαράκης με το έργο Νίκη
Ο Ανδρέας Λόλης με την Ελληνορωμαϊκή Πάλη
Ο Κ. Ρόκκος με την Αβάσταχτη Ελαφρότητα της Σύγχρονης Ολυμπιακής Ουσίας
Ο Γιώργος Χουλιαράς με ακόμη μια Νίκη (σ.σ. είναι το γλυπτό, το οποίο επέλεξαν να βεβηλώσουν οι χρυσαυγίτες)
Ο Γ. Σταματόπουλος με την Εκκίνηση
Ο Λ. Λουκίδης με τα Μάτια του Κόσμου
Ο Γ. Παρμακέλης με τη Συνύπαρξη
Ο Χ. Ρηγανάς με τον Αλτήρα
Ο Τάκης Κοζόκος με το Δισκοβόλο
Ο Θ. Παπαγιάννης, επικεφαλής του Συμποσίου, με τους Δρομείς, που σήμερα τρέχουν έξω από το γήπεδο του Διονύσου