Την αποδιοργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου έφερε με ερώτημά του στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την προ Ημερησίας Διατάξεως διαδικασία, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και τέως Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης. Ο ίδιος αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στο Δημοτικό Πολυϊατρείο, που εδώ και ενάμιση μήνα παραμένει κλειστό, χωρίς καμιά σχετική ενημέρωση. “Είναι απορίας άξιο πώς μέσα σε 7 μήνες θητείας καταφέρατε να κλείσετε το Πολυϊατρείο που ιδρύθηκε το 2009 στον προκαλλικρατικό Δήμο Αγ. Στεφάνου και λειτουργούσε ανελλιπώς έκτοτε”, είπε στην τοποθέτησή του ο κ. Καλαφατέλης. Προς επίρρωση των παραπάνω, αξίζει εδώ να αναφερθεί πως στην ιστοσελίδα του Δήμου το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των ραντεβού με τους εθελοντές γιατρούς, καθώς και των προληπτικών προγραμμάτων που στο πέρασμα του χρόνου περιλαμβάνουν πλέον σχεδόν όλες τις ειδικότητες, αναρτήθηκε για τελευταία φορά στο τέλος Μαΐου.
Στο ίδιο θέμα παρέμεινε και η τέως Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Γ. Κριεμάδη, που μετέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη δυσαρέσκεια του κόσμου, επειδή οι ιατρικές δομές του Δήμου- Πολυϊατρείο, ΚΕΠ Υγείας και Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια- έχουν κλείσει. “Εμείς σας αφήσαμε καλή προίκα, και είναι ακατανόητη η στάση σας, να παίζετε ανεύθυνα παιχνίδια με το δημόσιο αγαθό της υγείας για να απομειώσετε την προηγούμενη Διοίκηση. Απόδειξη ότι δεν έχετε προγραμματίσει και υλοποιήσει καμιά σχετική δράση μέσω των παραπάνω δομών”, υπογράμμισε στη δική της τοποθέτηση η κ. Κριεμάδη.
Απάντηση στα παραπάνω ανέλαβε να δώσει ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ν. Κοκκαλάς, ο οποίος μάλιστα εγκάλεσε τους συναδέλφους του για άγνοια περί τα πραγματικά περιστατικά γύρω από το Πολυϊατρείο. Ο κ. Κοκκαλάς, αφού υπογράμμισε τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει καθημερινά η υπηρεσία στην οποία είναι πολιτικός προϊστάμενος, ενημέρωσε το Σώμα πως η υπάλληλος που υποστήριζε το Πολυϊατρείο αποσπάστηκε για τον Ιούλιο με παράλληλα καθήκοντα στην Κοινότητα Διονύσου, που είχε έλλειψη προσωπικού, μια που η Γραμματέας της έχει πάρει αναρρωτική άδεια, ενώ η πυρκαγιά στη Σταμάτα και η παρατεταμένη επικινδυνότητα εκείνων των ημερών, δημιούργησε αυξημένες ανάγκες. “Αυτό δεν σημαίνει ότι έκλεισε καμιά δομή. Ραντεβού με τους γιατρούς κλείνονται τηλεφωνικά, μια που το τηλέφωνο του Πολυϊατρείου λειτουργεί με εκτροπή”, δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ανακοίνωσε μάλιστα πως η Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο της αναβάθμισης και της βελτίωσης των κοινωνικών υπηρεσιών “γιατί εχθρός του καλού είναι το καλύτερο”, επεξεργάζεται τρόπο λειτουργίας της δομής με μόνιμο γενικό γιατρό από το Σεπτέμβριο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, παράλληλα με τους γιατρούς που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους. Έτσι από το Σεπτέμβριο θα επανέλθει η κανονικότητα στο Πολυϊατρείο, διαβεβαίωσε το Σώμα ο Αντιδήμαρχος. Λίγο αργότερα τα λεγόμενά του επιβεβαίωσε μέχρι κεραίας και η Δήμαρχος Κ. Μαϊχόσογλου.
Χθες Τετάρτη 31 Ιουλίου η τέως Αντιδήμαρχος επικοινώνησε με την Οδό Διονύσου και τόνισε πως σε επανειλημμένες κλήσεις της στο τηλέφωνο του Πολυϊατρείου, καμιά εκτροπή τηλεφωνικής γραμμής δεν γινόταν και καμιά δυνατότητα για ραντεβού με τους εθελοντές γιατρούς δεν υπήρχε, κάτι που στην πράξη διαπιστώσαμε κι εμείς αμέσως μετά- και χθες και σήμερα Πέμπτη 1 Αυγούστου.
Σύμφωνα άλλωστε με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, η υπάλληλος που αποσπάσθηκε στην Κοινότητα Διονύσου, εκτός από το Πολυϊατρείο, υποστήριζε λόγω ειδικότητας και το ΚΕΠ Υγείας, που λειτουργεί στην πόλη μας από το Μάρτιο του 2022, αλλά και το Συμβουλευτικό Σταθμό για την Άνοια, του οποίου η λειτουργία ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2023. Και οι δυο αυτές νέες δομές έχουν περιέλθει σήμερα σε αδράνεια.