Ολοκληρώθηκε ήδη η αποστολή επιστολών από την Τεχνική Υπηρεσία, με τις οποίες ενημερώνονται ιδιοκτήτες σε Κρυονέρι, Διόνυσο και Άγ. Στέφανο πως οσονούπω ξεκινούν τα έργα της αποχέτευσης στην πόλη μας και καλούνται μέσα σε 10 ημέρες από την παραλαβή της επιστολής να δηλώσουν τα στοιχεία του ακινήτου τους, καθώς και το σημείο και το βάθος, στο οποίο επιθυμούν να τοποθετηθεί το φρεάτιο ελέγχου. Η επιστολή συνοδεύεται από κατάλογο των δρόμων, όπου θα ξεκινήσει το έργο της αποχέτευσης, υπεύθυνη δήλωση για τα αιτούμενα στοιχεία, καθώς και σκαρίφημα για την ακριβή διεύθυνση του ακινήτου.
Ειδικότερα, και σύμφωνα με τις πληροφορίες που παραχώρησε στην Οδό Διονύσου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υποδομών, Χωροταξίας και Πολεοδομίας Β. Λυρούδιας, οι κάτοικοι- ιδιοκτήτες θα πρέπει να ανατρέξουν στην υδραυλική μελέτη που- λογικά- συνοδεύει το φάκελο κατασκευής του σπιτιού τους. Στη μελέτη αποτυπώνεται η “διαδρομή” του δικτύου αποχέτευσης για κάθε οικοδομή, τα φρεάτια, η δεξαμενή αποχέτευσης (βόθρος), οι αποστάσεις τους από την οικοδομή και το δρόμο κ.λπ.
Με βάση τα παραπάνω- και με τη βοήθεια του υδραυλικού που έκανε τις συνδέσεις- θα πρέπει να σημειώσουν στο σκαρίφημα που συνοδεύει την επιστολή, το σημείο όπου επιθυμούν να μπει το φρεάτιο, καθώς και το επιθυμητό βάθος του, το οποίο- υπογραμμίζει ο κ. Λυρούδιας- συνήθως είναι 1 μέτρο κάτω από τη στάθμη της τελευταίας τουαλέτας της οικοδομής. Να σημειώσουμε εδώ πως λόγω μεγάλων κλίσεων σε πολλές περιοχές του Δήμου, η λύση που ενδείκνυται- όταν η στάθμη της τουαλέτας είναι πολύ χαμηλότερη από το επίπεδο του δρόμου- είναι αυτή του αντλητικού μηχανήματος.
Όπως, τέλος, επισημαίνεται στην επιστολή, σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση των ιδιοκτητών με την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης και προκειμένου να μην καθυστερήσει η ολοκλήρωση του έργου της αποχέτευσης, τα φρεάτια θα κατασκευαστούν κατά την κρίση των τεχνικών του Δήμου. “Είναι προφανώς προτιμότερο να δηλωθούν εγκαίρως τα στοιχεία που απαιτούνται, ώστε η κατασκευή του φρεατίου να γίνει στο σημείο που εξυπηρετεί την κάθε ιδιοκτησία, κι έτσι να μην χρειαστεί η αναπροσαρμογή του εσωτερικού δικτύου του σπιτιού, που θα σημαίνει και όχληση και οικονομική επιβάρυνση για τους ιδιοκτήτες”, τονίζει ο Αντιδήμαρχος.